De hoofdstad van Nederland staat vol met huizen en schattige grachten die het klasseren als een van de mooiste en meest magische steden van Europa. En één manier om het beste van deze prachtige stad te bewonderen is haar schoonheid van bovenaf te aanschouwen. Bekijk hieronder de beste plekken om Amsterdam van bovenaf te bekijken.

1. A’Dam Toren

Naast het Centraal Station van Amsterdam staat een van de gebouwen met het meest ongelooflijke panoramische uitzicht over Amsterdam, de A’Dam Toren. De A’Dam Toren werd bovenop het oude Shell-gebouw gebouwd en op het terras ervan bevindt zich de A’Dam Lookout, een plek die een panoramisch uitzicht van 360 graden over de stad biedt. En het grote hoogtepunt van deze uitkijkpost is de beroemde schommel, de grootste en hoogste van Europa.

2. Blue Amsterdam

Blue Amsterdam, gelegen in het hart van de stad, is een zeer populair café-restaurant dat veel toeristen aantrekt vanwege het prachtige 360º panoramische uitzicht. Het decor is geweldig en het zorgt voor geweldige fotomomenten. The Blue Amsterdam bevindt zich op de derde verdieping van het winkelcentrum Kalvertoren. En omdat het zich op de top bevindt, biedt de plek een spectaculair panoramisch uitzicht op de terrassen van Amsterdam.

3. NEMO Museum Terras

Het terras van het NEMO Science Museum biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de baai van Amsterdam en het beste is dat het open is voor het publiek met volledig gratis toegang. Vanaf Amsterdam Centraal Station is het ongeveer 10 minuten lopen naar NEMO en al van verre zie je het museum dat de vorm heeft van een enorme groene boot. Maar let op, tijdens de koudere maanden en op regenachtige dagen is het mogelijk dat het terras gesloten is wegens slecht weer. Voor wie met kinderen reist, is dit een zeer interactieve plek om plezier te maken. Naast het terras dat een ongelooflijk uitzicht over Amsterdam biedt, is er ook een zeer charmant en gezellig café-restaurant. Om op het terras te komen hoef je alleen maar een trap op te lopen of de lift te nemen.

4. Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

De Openbare Bibliotheek Amsterdam, beter bekend als OBA, bevindt zich naast de SkyLounge en de NEMO. Naast de prachtige architectuur, de perfecte omgeving om in een van de vele fauteuils te zitten en te verdwalen in de rekken met boeken, is een van de hoogtepunten het panoramische uitzicht over Amsterdam. Door de grote ramen van de OBA kunt je kijken naar de prachtige grachten van Amsterdam, het beroemde drijvende Chinese restaurant, het Sea Palace, het NEMO Museum, naast andere bezienswaardigheden van de stad. Om de stad nog meer van bovenaf te bekijken, is de tip om naar de 7e verdieping te gaan, waar zich het restaurant La Place bevindt. Nog zo’n perfecte plek om koffie te drinken en appeltaart te eten, met een ongelooflijk uitzicht over Amsterdam en zijn oude huizen.

5. Westerkerk Toren

De Westerkerk is een van de bekendste kerken van Amsterdam en de grootste protestantse kerk van Nederland. De toren heeft een prachtige architectuur en ligt naast de Jordaan en dicht bij het Anne Frank museum. En het grote hoogtepunt is dat je de trappen kunt beklimmen naar de Westerkerk toren, die een van de beste panoramische uitzichten over de stad biedt, het is een bezoek waard. Toegang tot de toren is alleen mogelijk met een rondleiding.

Comments are closed.