Er zijn in Nederland veel bijzondere woningen. Naast unieke architectuur vinden we in ons land ook veel villa’s en landgoed woningen. In het zuiden en oosten zijn veel kastelen. In ons land is er dus tal van variatie in woningen te vinden. Deze woningen zijn soms zelfs te bezichtigen door publiek.

1. Loosdrecht

De echte nummer een van dit rijtje is een authentieke villa in Loosdrecht welke ook onderdeel uitmaakt van een mooi groot landgoed. De Prunushoeve is een mooie boerderij achtige villa met rieten dak en witte muren. Het luxe huis is ook groot en heeft vele faciliteiten zoals een bioscoopzaal, bibliotheek, eigen zwembad, lift en wijnkelder. In de garage onder de villa kunnen ongeveer 20 auto’s worden geparkeerd. De woonlagen bestaan uit 3 etages met een zeer groot oppervlak met uitzicht op het water. De villa is omgeven door groen en mooie tuinen. Er zijn grasvelden en bloemenperken. De oevers van het water zijn begroeid met riet. Het is een echt plaatje waar je ook prachtige trouwfoto’s kunt schieten.

bron: https://pureluxe.nl/wp-content/uploads/2016/10/206_1440.jpg?x97875

2. Villa in Oisterwijk

Een prachtig traditioneel huis met veel oppervlakte aan ruimtes. In noord Brabant vind je deze aantrekkelijke villa tussen al het groen in de natuur. Op 6000 vierkante meter aan grond bevind zich ook een verblijf voor gasten in de villa. Verder vind je er een wijnproeverij, fitnesszaal, eigen spa centrum, binnenzwembad, bioscoop en speelruimte. Met deze villa woon je zeer royaal.

bron: https://www.visualact.nl/fotografie-portfolio-villa-oisterwijk.html

3. Landgoed Pauwhof in Wassenaar

Wassenaar is een villa plaats bij uitstek waar ook nog eens veel bekende Nederlanders wonen. Op een groot stuk grond van 2,2 hectare staat een prachtige monumentale woning. Met zijn twaalf kamers is er voldoende ruimte voor gasten, grote families en zelfs bedrijfsruimtes. Je kunt heerlijk genieten in de jacuzzi op het dakterras. Daarbij kun je een wijntje pakken in de wijnkelder. In de portierswoning kunnen gasten verblijven en je kunt in het theehuis op het terrein een high tea beleven.

bron: https://www.conductvastgoed.com/exclusief-wonen-portfolio/paauwlaan-2-a-wassenaar/

4. Landgoed Megchelen

Op de grens van Duitsland in de Nederlandse achterhoek vind je dit paleisachtige landgoed. Dit huis is publiekelijk toegankelijk. Tevens onderhoud het Gelders Landschap het grote royale pand. Er is veel historie te vinden in de 20 kamers van de villa. Alles is nog in originele staat tot op de dag van vandaag. De architectuur is compleet hetzelfde gebleven. Dit landgoed is de ideale locatie voor een sprookjesachtig huwelijk. De omgeving gaat op in het groen met een oppervlak van 2600 m2.

bron: https://www.gelderlander.nl/oude-ijsselstreek/duurste-landhuis-van-gelderland-twee-jaar-lang-verbouwd~a23f0c20/

5. Rotterdamse Designvilla

Op de Ringvaartweg in Rotterdam heeft beroemd architect Erick van Egeraat goed werk verricht. Deze bijzonder grote moderne villa beschikt over een spraakmakend design. Het rieten dak heeft golvende vormen. Het ontwerp is ingetogen en straalt elegantie uit. De woonkamer oogt zeer spectaculair met grote sfeerhaard, De ontvangst is indrukwekkend in de grote moderne hal. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval. Naast een supermoderne keuken is er een grote diner zaal. Verder beschikt de woning over een bibliotheek, twee terrassen en atelier op de woonverdieping. Ook vind je een grote master bedroom en drie enorme slaapkamers met royaal uiterlijk, een Spa met Turks stoombad, technische ruimte, pantry, TV kamer en een grote familie woonkamer. Ook buiten is de woning omgeven door luxe waaronder een aan de ringvaart grenzende tuin vlakbij de grootste wereldse havenstad.

bron: https://www.funda.nl/koop/rotterdam/huis-86039335-ringvaartweg-193/

6. Duinlustweg 16 – Overveen

In dit kasteel voel je jezelf net een koning. Dit historische landgoed doet je de ogen uitkijken als woonhuis. Je gaat door de hal vol met vloeren van marmer en royale marmeren zuilen. Je hebt een prachtige grote kasteeltrap naar boven met heel veel Koninklijke slaapkamers, badruimtes en leefruimtes. Met maar liefst 34 ruimtes kun je deze voor heel veel doeleinden gebruiken. De functionele bijgebouwen en velden kun je als sportpaviljoen en wellness inrichten. Het kasteel zelf is authentiek en historisch zoals uit een sprookje. Het multifunctioneel gebouw daarbij is zeer modern ingericht.

bron: https://www.r365.nl/nl/woning/overveen/duinlustweg-16/573f96fa9199068b027092f1

Comments are closed.