In de afgelopen jaren zijn we in Nederland veel bezig met het verduurzamen van je huis, vervoer, producten en eten. Maar het is soms lastig om te zien wat voor jou interessant is om je huis op een verantwoorde manier te verduurzamen. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om 5 tips te geven om de juiste keuze te maken om te verduurzamen bij jou in huis.

Tip 1. Zonnepanelen leggen

Wanneer je jouw huis wilt verduurzamen is het een goede keuze om te kiezen voor zonnepanelen. Natuma zonnepanelen maken geen gebruik van fossiele brandstoffen en vervuilen de lucht niet. Daarnaast maken zonnepanelen ook geen gebruik van duurzame energie die door de Nederlandse regering wordt opgewekt dus wordt hier ook op bespaard. Het is wel noodzakelijk dat de zon schijnt om zon op te wekken en dit kun je verbeteren door de zonnepanelen beter schoon te maken. Ondanks dat de zon niet vol schijnt op de zonnepanelen pakken ze wanneer ze schoon zijn genoeg zon op om toch energie op te wekken. Zonnepanelen venray kunnen de zonnepanelen op een verantwoorde manier plaatsen, zodat u lang tevreden bent over het resultaat wat behaald zal zijn.

Tip 2. Muren isoleren

De meeste warmte en- of kou komt binnen via de muren. Vooral de gebouwen die voor het jaar 2000 zijn gebouwd hebben minder isolatie en kunnen hier vaak op verbeteren. Vooral bij leefruimtes is het extra belangrijk om te kiezen voor het isoleren van je muren. Door dit te doen hoef je maar voor een kortere periode de verwarming aan en houdt het huis meer warmte vast. Het isolatiemateriaal is relatief gezien redelijk goedkoop en een efficiënte manier om het huis te isoleren.

Tip 3. Luchtwarmtepomp

Door de aanschaf van een luchtwarmtepomp kun je op een efficiënte manier het huis verwarmen. De luchtwarmtepomp gebruikt buitenlucht om het huis en water te verwarmen. Deze oplossing is op dit moment de voordeligste optie om op een hybride manier het huis te verduurzamen. Het is best goedkoop en je hoeft radiatoren niet aan te passen. Zeker wanneer je huis al goed is geïsoleerd verlies je weinig warmte en kan de luchtwarmtepomp hierin aanvullen. De gemiddelde winst die je behaald is ongeveer 35% en gebruik je de cv ketel alleen bij extreme weersomstandigheden. Als het huis volledig van het gas af is, kun je kiezen voor een luchtwarmtepomp die volledig elektrisch is. Het voordeel hieraan is dat hij ook bruikbare warmte uit de lucht haalt en dat kost minder energie om die warmer te maken. Wanneer je zelf de stroom opwekt vermindert de CO2-uitstoot met 50 tot 60%.

Tip 4. Vloeren en dak

Wanneer de muren zijn geïsoleerd kun je ervoor kiezen om de vloeren en het dak te isoleren. De vloer is vaak niet noodzakelijk, maar zal de kou niet meer via de vloer naar binnen komen. Dakisolatie is daarentegen wel erg handig omdat de warmte dan niet door het dak kan opstijgen.

Tip 5. Glas

In bijna alle huizen zijn de ramen dubbelglas, en dat is niet vreemd. Het zal naast de energiebesparing ook helpen tegen geluiden van buitenaf. Verder kun je de ruimtes door achter het raam een bank te zetten zonder dat je in de tocht zit.

Comments are closed.