Spuitbeton is één van de meest gekozen methodes voor het renoveren van beton. Voornamelijk bij flinke schade aan het beton wordt hiervoor gekozen. Naast renovatie kan het ook ingezet worden als het beton versterkt moet worden. Wellicht is jouw kantoorgebouw of werkplaats nodig toe aan betonrenovatie of betonversterking. Spuitbeton is dan de beste oplossing. In deze blog vertellen we je meer over wat spuitbeton precies is, waar het voor gebruikt wordt en hoe spuitbeton aanbrengen in zijn werk gaat. Daarnaast tonen we je bij welke specialist je terecht kunt voor betonrenovatie door middel van spuitbeton.

Wat is spuitbeton?

Spuitbeton wordt dus vaak toegepast voor het renoveren en versterken van beton. Het wordt vooral gebruikt voor het herstellen van grote betonschade. Spuitbeton wordt ook wel shotcrete genoemd. Het heeft zijn naam te danken aan het feit dat het onder hoge druk wordt aangebracht met behulp van enkele spuitunits. Het kan op diverse plekken worden aangebracht, bijvoorbeeld spuitbeton in een zwembad of spuitbeton op de vloer. Door het gebruik van spuitbeton wordt een optimale hechting en verdichting behaald. Hiervoor is meestal geen bekisting vereist. Een stevigere variant is gewapend spuitbeton.

Waar wordt spuitbeton voor gebruikt?

Spuitbeton wordt ingezet om grote betonschade aan te pakken of de benodigde dekking van een oppervlak te vergroten. Andere toepassingen zijn als brandwerende bekleding of spuitpleister, akoestische spuitpleister of gewapend spuitbeton in vormwerk. Het wordt tegen betonoppervlakken, dragende lagen en bekistingsplaten gespoten. Dit kan op verschillende plekken gebeuren. Hierbij kun je denken aan muren, daken, tunnels en rotswerk. Zelfs spuitbeton in een zwembad en spuitbeton op een vloer behoren tot de mogelijkheden.

Spuitbeton aanbrengen: hoe gaat dit in zijn werk?

Er wordt gebruik gemaakt van spuitunits om spuitbeton mee aan te brengen. Professionele bedrijven beschikken zowel over kleinere als grotere units, zodat ze altijd over de juiste unit voor een klus beschikken. De spuitunits worden gebruikt om het spuitbeton in dunne lagen aan te brengen. Hoe meer lagen worden aangebracht, hoe groter de dikte wordt. Er is zowel een droge als een natte manier van spuitbeton aanbrengen.

Door wie laat ik spuitbeton aanbrengen?

Spuitbeton moet worden toegepast door een professioneel bedrijf. Een specialist op dit gebied is Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken. Zij hebben jaren aan ervaring met het aanbrengen van spuitbeton. In het verleden hebben ze verschillende bedrijven en ondernemingen geholpen met het renoveren en versterken van het beton. Ook jou kunnen ze hierbij helpen. Je kunt via hun website een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen.

 

Comments are closed.