Eikenhout is een van de meest populaire houtsoorten voor buitentoepassingen in Nederland, zeker wanneer er een luxe uitstraling gewenst is. Eikenhout staat bekend om zijn duurzaamheid, sterkte en natuurlijke schoonheid waarbij u verzekerd bent van een “landelijk luxe look”. Bij HOUTvakman.nl begrijpen we de vraag naar hoogwaardig eikenhout, en we hebben een uitgebreide collectie samengesteld om aan al je behoeften te voldoen. Ben je al nieuwsgierig geworden, bekijk dan hier de complete collectie eikenhout bij HOUTvakman.nl, maar we vertellen er natuurlijk ook graag nog iets meer over.

Unieke collectie geschaafd eikenhout. 

Onze online eikenhout collectie bestaat voornamelijk uit de meest populaire eiken balken & planken, zowel ruw (fijnbezaagd) als in geschaafde variant verkrijgbaar. Maar wat ons echt uniek maakt is onze uitgebreide collectie eiken rabatdelen, op maat geschaafd in een grote diversiteit aan “rabat profielen”. Met uitzondering van ons Zweeds rabat & diverse sponningplanken wordt al het eiken rabat mooi geschaafd. Tijdens het schaafproces wordt het ruwe eikenhout machinaal geschaafd. Naast het verwijderen van alle houtvezels en andere oneffenheden wordt – over de lengte – een gelijke vorm & maatvoering gerealiseerd. Geschaafd eikenhout heeft een egaler oppervlak en is maatvaster.  Onze eiken rabatdelen wordt met voor gevelbekleding, buitenwand bekleding & dakbeschot gebruikt en de keuze is enorm divers. Voor een “klassieke” look is eiken channelsiding & eiken halfhouts rabat erg passend. Voor een modern accent bieden wij het populaire Deens rabat, diverse (dubbele & enkele) blokprofiel rabatdelen, dubbel rhombus rabat & rhombus delen. En voor stoer & landelijk is het rustiek eiken Zweeds rabat, met fijnbezaagde (ruwe) zichtzijde, erg mooi. 

Ook bieden wij een ruime collectie eiken vellingdelen en sponningplanken, dieaal voor dakbeschot. 

Een eerlijk verhaal

Eiken is prachtig & de liefhebber is er vaak gek op. Maar eikenhout voor buiten is ook bewerkelijk. Eikenhout werkt (krimpt, zet uit & scheurt) relatief veel, is vlekgevoelig en kan (zal) flink scheuren. Het merendeel van onze “eiken tuinhout” collectie betreft vers AD eikenhout met een relatief hoog vochtpercentage, dus ook geschaafd eikenhout zal – door droging – altijd nog werken en vervormen. Rustiek eikenhout voor buiten is dan ook echt voor de liefhebber!

Bij Houthandel HOUTvakman begrijpen we dat elk project uniek is, en we staan klaar om je te voorzien van hoogwaardig eikenhout dat aan al jouw specificaties voldoet. We helpen je graag om jouw buitenproject tot een succes te maken!

Comments are closed.