Je hebt de keuze gemaakt om je huis te verduurzamen door middel van het investeren in zonnepanelen in je woning. Een geslaagde keuze, want je gaat vanaf dat moment je eigen groene energie opwekken en bent milieubewust bezig. Nu sta je nog voor een andere keuze: welke techniek kies je? Het aanbod is breed, het rendement en de levensduur van zonnepanelen wordt steeds belangrijker en fabrikanten zijn continue aan het innoveren. Zo heb je inmiddels glas glas zonnepanelen en glas folie zonnepanelen. Wat precies het verschil is? Wij leggen je het in dit artikel uit.

Glas folie zonnepanelen

Prijs: Glas folie zonnepanelen zijn de goedkopere variant van de glas glas zonnepanelen. Het prijsverschil ligt al gauw op 20 procent. Dit komt omdat de weerbaarheid van folie lager ligt dan dat van glas.

Vermogensgarantie: De vermogensgarantie ligt hier op 80 procent na 25 jaar. Dat komt omdat de panelen slijten door vocht, temperatuurverschil en mechanische spanningen.

Opbrengst: Glas folie panelen hebben minder opbrengst dan glas glas panelen, omdat ze van goedkoper materiaal gemaakt zijn.

Terugverdientijd: Glas folie heeft een kortere terugverdientijd.

Glas glas zonnepanelen

Prijs: De glas glas zonnepanelen zijn de duurdere variant. Voor de lange termijn is dit de beste optie, want de nieuwste generatie van dit type zonnepanelen gaat een stuk langer mee dan glas folie zonnepanelen.

Vermogensgarantie: De vermogensgarantie van glas glas zonnepanelen ligt rond de 87 procent na 30 jaar. Het paneel is minder vatbaar voor vocht en spanningen, zoals bij glas folie.

Opbrengst: Glas glas panelen hebben 25 procent meer opbrengst dan glas folie panelen.

Terugverdientijd: Glas glas zonnepanelen hebben een iets langere terugverdientijd.

Tot slot ligt het er natuurlijk aan wat het budget is dat beschikbaar is voor de installatie van de zonnepanelen. Zo heeft glas folie misschien een kortere levensduur, maar wekt het uiteindelijk ook genoeg op om je te voorzien in je behoefte aan zonne energie. Glas glas panelen zijn een duurdere investering, maar zullen minder onderhoud nodig hebben en minder snel kapot gaan. Ook ligt het rendement iets hoger. Glas folie daarentegen heeft weer een kortere terugverdientijd.

Wat de beste keuze is, is dus een persoonlijke kwestie. Zowel glas glas als glas folie zonnepanelen zijn goede keuzes voor je woning, want je bent tenslotte al duurzaam en milieubewust bezig. Echter, bij twijfel is het aan te raden om met een zonnepanelen expert te overleggen. Zo kan er samen gekeken worden naar de grootte van je woning, hoe lang je er denkt te blijven en wat dan het beste in het budget past.

Comments are closed.