Ben je van plan om je huis te isoleren om het binnen warmer te houden? Om te beginnen is het aangeraden om je vloer te isoleren. Zonder vloerisolatie gaat er veel warme lucht verloren. Ook zul je na een tijdje merken dat je minder hoeft te betalen voor de energie. Het is dus ook een investering die zich zal terugbetalen. Je zult al snel merken dat het wonen een stuk beter wordt omdat je niet telkens een deken hoeft te pakken of warmer moet kleden.

Vloer isoleren opties

In principe is er niet één standaard manier om een vloer te isoleren. Het hangt er net van af wat voor soort vloer het is. De vloer van de zolder wordt anders geïsoleerd dan de vloer van de begane grond. Het isoleren op de begane grond wordt vaak gedaan door de onderzijde van de vloer te isoleren. Hiervoor moet er wel een kruipruimte zijn. Via een kruipruimte gaat er normaal gesproken koud lucht naar de verwarmde ruimtes. En andersom kan er warme lucht weer ontsnappen naar de kruipruimte. Dat wil je niet hebben. Door het isolatiemateriaal te plaatsen tegen de bovenzijde van het plafond van de kruipruimte moet de bewoonde ruimte geïsoleerd worden. Het voordeel hiervan is dat de beganegrondvloer niet aangetast wordt. Je zult er dus niks van merken. Mocht je al tevreden zijn met je huidige vloer, dan kan deze gewoon blijven staan als je deze vorm van isoleren toepast. Maar nogmaals, hiervoor moet er een kruipruimte aanwezig zijn die toegankelijk is. De andere optie om de vloer te isoleren gaat langs de bovenzijde van de vloer. Dit is wel een stuk lastiger om uit te voeren. Om er zeker van te zijn dat er materiaal van goede kwaliteit wordt gebruikt kun je het best materiaal kopen bij een bedrijf als Eco-bouwmaterialen.

Kosten van vloerisolatie

Heb je ervoor gekozen om het werk te laten uitvoeren door een aannemer? Dat is wel verstandig aangezien het werk complex kan zijn. De kosten hiervoor bedragen ongeveer tussen de € 15 a 50 per vierkante meter. Dat is inclusief het plaatsen van de vloerisolatie. Wat het exact moet kosten hangt een beetje af van het soort vloerisolatie en de manier van werken. Ook wordt er gekeken naar de dikte van de isolatielaag onder andere. Per aannemer of bedrijf kunnen de prijzen ook nog eens verschillen.

Geluidsisolatie

Een andere soort isolatie dat je wooncomfort kan verbeteren is geluidsisolatie. Met geluidsisolatie voorkom je dat trillingen en lichtgeluid in de woning hoorbaar zijn. Ook in grote ruimtes waar akoestiek hoorbaar zijn kan geluidsisolatie een oplossing zijn.

Comments are closed.