Wanneer je gaat verbouwen of een grote opruiming houdt, kan het huren van een afvalcontainer een goede oplossing zijn om het afval op een efficiënte en milieuvriendelijke manier te laten afvoeren. Maar waar moet je op letten bij het huren van een afvalcontainer? In dit artikel bespreken we enkele belangrijke zaken, zoals het formaat, het maximale gewicht aan afval en het type container. Het is namelijk een verschil of je kiest voor een grond container huren of dat je kiest voor een mix container. Je kunt er namelijk beter voor kiezen om zelf te scheiden, dan dat je dit laat doen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat dit extra kosten met zich meebrengt. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten bij het huren van een container, hebben wij een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet.

Het formaat van de container

Het formaat van de afvalcontainer is belangrijk om goed in te schatten. Het is vaak lastig om van tevoren te bepalen hoeveel afval er exact vrijkomt bij een verbouwing of grote opruiming, maar het is wel belangrijk om een zo goed mogelijke inschatting te maken. Bij de meeste verhuurbedrijven zijn er verschillende formaten containers beschikbaar, variërend van kleinere containers van 2 kubieke meter tot grote containers van wel 40 kubieke meter. Bedenk goed welk formaat het meest geschikt is voor jouw klus. Een te kleine grofvuil container huren kan ervoor zorgen dat je vaker moet laten legen, wat extra kosten met zich meebrengt. Een te grote container is daarentegen ook niet handig, omdat je dan onnodig veel betaalt.

Gewicht van het afval

Naast het formaat van de afvalcontainer is het ook belangrijk om te kijken naar het maximale gewicht aan afval dat bij de prijs inbegrepen zit. Bij de meeste verhuurbedrijven is er een vastgesteld maximum gewicht per container. Ga je over dit maximumgewicht heen, dan betaal je vaak extra kosten per kilo. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te berekenen hoeveel afval je denkt te hebben en een container te kiezen die past bij jouw behoeften. Je kunt dan beter voor een wat grotere gaan, dan dat je straks achteraf een flinke naheffing krijgt.

Het type container

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het type afvalcontainer dat het beste past bij jouw klus. Er zijn verschillende soorten containers beschikbaar, zoals hout containers, puincontainers en mix containers. Voor een verbouwing waarbij veel puin vrijkomt, is een puincontainer de meest geschikte optie. Een container voor houtafval is weer handig als je bijvoorbeeld een schutting gaat vervangen. Heb je een mix van verschillende soorten afval, dan is een mix container de beste optie. Heb je alleen hout, dan is het logisch dat je niet voor een container geschikt voor puin gaat. Heb je nu voor het grootste deel puin en een klein beetje hout, dan is het raadzaam het hout even apart te houden en hiervoor geen mix container te kiezen.

Comments are closed.