Je vloerkleed lijkt misschien vlekkeloos, maar het vuil hoopt zich op. Regelmatig stofzuigen zorgt ervoor dat het meeste verdwijnt en je moet dit twee keer per week doen voor het beste resultaat- vergeet niet er over te lopen! Als er meer stof tussen je moleculen zit dan zuurstof omdat al die vervelende ziektekiemen graag zoveel mogelijk bij elkaar blijven hangen tot er weer iemand met zijn stofzuigerslang langskomt of er net genoeg tijd verstreken is zodat we ons lang genoeg veilig voor ze voelen om niet alleen weer in de roulatie te gaan zonder er voortdurend aan herinnerd te worden hoe vuil het hier wel niet wordt maar toch nog in staat te zijn.

Stofzuigen

Stofzuig je tapijt op een manier die uniek is voor jou. Schuif eventuele meubels opzij zodat je er gemakkelijk bij kunt, gebruik dan de slang en borstels onder de sproeiers als dat nodig is voor verschillende soorten vuil of tapijten met lange vezels zoals wol erop- alles behalve hardhouten vloeren! Leeg alle stofzakken minstens een keer per week om de zuigkracht hoog genoeg te houden en er tegelijk voor te zorgen dat het meeste vuil wordt opgezogen door ook regelmatig te stofzuigen; dit zorgt ervoor dat die vervelende allergenen permanent uit de woonruimtes wegblijven.

Eigen tapijtreiniger maken

Zit er een vlek op je tapijt of wil je het gewoon wat nieuw leven inblazen, dan is dit recept perfect voor de klus! Alles wat je nodig hebt zijn 1 deel azijn met 10 delen heet water en 125 ml ammonia- maar wees voorzichtig niet te veel te gebruiken want dat kan schade aanrichten. Door beide te mengen ontstaat een nog sterker brouwsel dat we met een borstel op onze tapijten aanbrengen voor we vuil dat zich verzameld heeft wegschrobben; als je klaar bent veeg je alles nog eens af (en zorg je ervoor dat eerst alle overtollige vloeistof weggeveegd is) – voila, je tapijt moet er weer spiksplinternieuw uitzien!

Stoomreinigen

Je weet wat ze zeggen: de beste dingen in het leven zijn niet gratis! De stoomreiniger is zo’n voorbeeld. Niet alleen houdt het je vloerkleed mooi schoon, maar het doodt ook 99% van de bacteriën diep in de vezels, zodat je nog lang geen last hebt van een aanhoudende stank die ruikt naar vuile was of urine, dankzij die vervelende ettertjes die ondanks alle inspanningen van mensen (en huisdieren) toch hun weg naar binnen vinden.

Comments are closed.