Ben je van plan om je woning te herinrichten? En houd je van een warme en luxe uitstraling in huis? Denk dan eens aan van die prachtige dikke, fluwelen gordijnen. Naast het feit dat ze al een aantal jaar ontzettend trendy zijn en jouw woning een directe upgrade geven, zijn fluwelen gordijnen een prachtige dikke stofsoort die een aantal andere praktische voordelen hebben. In dit artikel leggen we je de drie belangrijkste voordelen -naast hun luxueuze, zachte en glanzende uitstraling- uit van het hebben van fluwelen gordijnen.

1. Fluwelen gordijnen werken verduisterend

Dat fluwelen gordijnen het ideale type gordijn is om je kamer te verduisteren spreekt voor zich. Deze luxueuze dikke stof wat gemaakt wordt van jacquardgetouw staat bekend om comfort, elasticiteit met zijn dikke, lichtwerende stof. Ideaal als je bijvoorbeeld veel zon op jouw raam krijgt in de zomer of de voorkeur geeft aan een donkere kamer om in te slapen.

2. Fluwelen gordijnen zijn warmte-isolerend

Het is altijd mooi meegenomen als je op een bepaalde manier op de energierekening kan besparen en het tegelijkertijd minder koud hebt in huis. Fluwelen gordijnen zijn hier een ideale keuze voor. Door de dikke stof kunnen ze namelijk goed de warmte binnenshuis houden, zodat je verwarming minder hard hoeft te werken tijdens de koude winterdagen.

3. Fluwelen gordijnen zijn brand resistent

Wist je dat fluwelen gordijnen van jacquardgetouw ook brand resistent zijn? Dit is een ontzettend praktische en veilige bijkomstigheid bij het hebben van zulke stijlvolle gordijnen. Het is bijna een win-win situatie: veiligheid en luxe gaan hier namelijk hand in hand.

Dat fluwelen gordijnen fijn zijn blijkt dus niet alleen uit de luxe uitstraling die ze met zich meedragen, maar ook aan de praktische voordelen die eraan hangen. Tegenwoordig zie je veel van de kleuren okergeel en mosgroen, maar ook oud roze en bruin zijn weer helemaal terug van weggeweest. Kortom: met fluwelen gordijnen kun je eigenlijk niet de mist ingaan.

Comments are closed.