Is je woning toe aan nieuwe raamdecoratie? Dan zijn plissé gordijnen misschien wel de ideale optie voor jouw woning. Plissé gordijnen zijn namelijk gordijnen die als raamdecoratie dienen waarbij het doek in een harmonica-vorm wordt gevouwen. In dit artikel lichten we uit hoe deze gordijnen werken en wat de voordelen van dit type raamdecoratie zijn in huis.

Wat zijn plissé gordijnen?

Met plissé gordijnen kun je zelf bepalen hoe ver je je gordijnen open doet en ze worden tijdens het open en dichtdoen gevouwen op elkaar. Dit straalt dan ook de charme uit van het type raamdecoratie. Plissé gordijnen lijken ook wel op een duette gordijn, maar het grootste verschil is dat bij plissé gordijnen de koorden zichtbaar zijn.

Wat zijn de voordelen van plissé gordijnen?

1. Privacy behouden

Met plissé gordijnen heb je zoveel privacy als dat je zelf wilt in huis. Dit komt omdat je de gordijnen zo ver oprolt als gewenst is. Dat betekent dat je ze helemaal open kunt doen, maar ook gedeeltelijk. Ideaal als je in een drukke straat woont of een benedenwoning hebt waar men makkelijk naar binnen kijkt.

2. Lichtinval zelf bepalen

Met plissé gordijnen bepaal je zelf hoeveel licht je direct in huis binnenlaat. Dit komt omdat je de plissé gordijnen naar eigen wens en hoogte kunt oprollen. Ook kun je plissé gordijnen vaak dicht laten, vanwege de dunnere stof. Zo krijg je alsnog genoeg daglicht binnen terwijl je je privacy behoudt.

3. Veel verschillende opties

Plissé gordijnen komen in allerlei kleuren, maten en soorten. Dat betekent dat er voor jouw wensen en behoeftes vast wel iets bij zit wat je mooi vindt in je woning.

Plissé gordijnen passen in vrijwel ieder interieur omdat het een veelzijdige keuzemenu heeft met betrekking tot soorten en maten, maar ook vanwege de privacy en de lichtinval. Dit type raamdecoratie sluit aan op vrijwel iedere persoonlijke kwestie.

Comments are closed.