Alles voorbereiden op de komst van een baby is heel plezierig, maar het kan ons ook in verwarring brengen. Als we het hebben over het inrichten van de babykamer, hebben de meeste zorgen te maken met kleuren, textuur, verlichting, welk behang te kiezen, hoe de meubels te combineren, enzovoort.
Als je dus nog steeds niet weet hoe je de babykamer moet inrichten en je bent op zoek naar ideeën voor een rustige en harmonieuze decoratie, bekijk dan de tips over hoe je behang kunt gebruiken in deze omgeving. Kijk hier eens naar!

Behang voor babykamer: klassiek

Er zijn vele thema’s en behangopties die je kunt kiezen om de babykamer in te richten, van een eenvoudiger en goedkoop decor, tot een robuuster en klassieker. Delicate bloemenprints, dieren, kleurrijke wolken en strepen zijn enkele thematische voorbeelden die we kunnen verkennen.

De tip in dit geval is dat je investeert in combinaties van behang met een meer klassieke stijl. Een idee is om één muur te bekleden met behang in lichte tinten, zoals bijvoorbeeld het wolkenmodel, en de andere oppervlakken glad te houden, ook in lichtere tinten.

Decoratieve strips

De decoratieve strepen zijn geweldige decoratieve opties voor babykamers, met een coating die meestal in het midden van de muur zit kunt je meer dan één kleur op dezelfde muur combineren.

Denk eraan dat kleuren zoals wit, zalm, blauw en babyroze, ideaal zijn voor deze combinaties. Tenslotte zal deze keuze meer zachtheid en delicatesse in jouw inrichting brengen, wat zeer belangrijk is voor zo’n harmonieuze omgeving als een babykamer.

Babykamer inrichten met pasteltinten

Voor een kinderkamer, vooral van pasgeborenen, is het belangrijk aandacht te besteden aan de kleuren voordat ze in de omgeving worden toegepast. De babykamer moet rust en gezelligheid brengen voor de baby en het gezin, dus investeren in pasteltinten kan een geweldig alternatief zijn om jouw inrichting te harmoniseren.

Of je nu een mannelijke of vrouwelijke babykamer wilt inrichten, de eerste tip is om de gewenste kleur en tint te kiezen. Er zijn talrijke kleuren en tinten, zoals het klassieke groen, blauw, geel of roze. Maar buiten de traditionele, zijn er tinten te ontdekken als de pasteltinten oranje, lila, bruin, en zelfs de kleur rood.

Muur geaccentueerd in het decor

De keuze van de plaats waar je jouw behang gaat aanbrengen is van groot belang, want voor een geslaagde decoratie is planning van de omgeving noodzakelijk. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van behang op slechts één muur van de kamer.

Door slechts één wand te bekleden met een behang met kinderlijke print, zal het oppervlak meer opvallen in de omgeving. Een idee voor deze toepassing is het gebruik van een behang met een print van de betoverde zee, naast het feit dat dit een traditioneel thema is dat veel gebruikt wordt in kinderkamers, brengt dit patroon ook rust en warmte in de omgeving.

Schilderijen en decoratieve plaquettes

Tenslotte is de kleur van de meubelen en voorwerpen die deel uitmaken van jouw decoratie altijd onontbeerlijk, en deze moeten passen bij het gekozen behang. Een mogelijkheid is om te investeren in highlights zoals kussens, gekleurde meubels, tapijten, of bijvoorbeeld schilderijen en decoratieve plaquettes.

Als je wolken behang gebruikt in de inrichting van de babykamer, kunt je deze omgeving aanvullen met decoratieve schilderijen van bijvoorbeeld schattige ballonnen, regenbogen of vogels. Het resultaat is verbluffend.

Comments are closed.