Met de warme dagen weer in de aantocht, is er niets lekkerder dan een lekkere, frisse wind die door het huis gaat. Op sommige momenten is het zo warm buiten dat een koele wind van buiten niet meer verwacht kan worden. Gelukkig kun je dan natuurlijk altijd nog kiezen voor een mobiele airco in huis. Een mobiele airco is de ideale manier om een lekkere koude lucht in huis te krijgen en daarnaast is het ook nog mogelijk om deze aan te sluiten op je smart home netwerk wanneer je gebruik maakt van slim wonen. Met de beste mobiele airco’s weet je zeker dat je dan altijd geniet van een aangename temperatuur in huis.

Smart home apparaten in huis

Slim wonen is een hele nieuwe manier van wonen. Bij deze manier van wonen wordt namelijk gebruik gemaakt van slimme apparaten. Deze worden gezamenlijk aangesloten op het netwerk waardoor deze via een mobiele telefoon of via spraakbesturing bestuurd kunnen worden. Er zijn verschillende apparaten die aangesloten kunnen worden op zo’n netwerk. De meest voorkomende apparaten zijn de lampen. De lampen kunnen vervolgens bijvoorbeeld via de mobiele telefoon aan- en uitgezet worden. Ook is het mogelijk om de lampen te dimmen of veranderen van kleur. Naast lampen zijn er ook nog andere apparaten. Denk bijvoorbeeld aan raamdecoratie of slimme stekkers. Deze worden ook via de mobiele telefoon bestuurd zodat stekkers bijvoorbeeld aan en uitgaan op het moment dat jij dit wilt, maar ook op afstand bestuurd kunnen worden. Als laatste kunnen er ook nog routines ingesteld worden. Deze routines zorgen er bijvoorbeeld voor dat de raamdecoratie dicht gaat op het moment dat het een bepaald tijdstip is, maar ook dat de stekker uitgaat wanneer je van huis weg gaat. Het is natuurlijk ideaal om een aircooler of mobiele airco in de zomer ook aan zo’n slim netwerk te koppelen.

Een mobiele airco koppelen aan je smart home

Met een slimme stekker is het namelijk mogelijk om je mobiele airco te laten koelen op het moment dat je slimme thermostaat aangeeft dat het warm is in huis. Zo weet je dat je woning lekker afgekoeld is op het moment dat je thuiskomt. Ook kun je je airco aanzetten via je mobiele telefoon. Je zet de slimme stekker dan bijvoorbeeld aan op het moment dat je naar huis rijdt. De airco gaat automatisch aan omdat deze elektriciteit krijgt en wanneer je thuis bent, heb je een heerlijke temperatuur in huis. Een ideale manier dus om een airco aan je woning toe te voegen.

Comments are closed.