Als je erover denkt je thuiskantoor in te richten, of gewoon wilt weten of het goed uitgerust is om vanuit huis te werken, dan is dit artikel perfect. We leggen uit wat voor soort ruimte het beste is en hoeveel bergruimte elke optie biedt, zodat er geen verrassingen zijn bij het inrichten van de werkruimte in onze eigen huizen! Ben je nieuwsgierig naar wat andere mensen vinden van een afgesloten werkplek in hun woonhuis? 

1. Kies een goede plek

Thuis werken kan een uitdaging zijn, vooral als je geen kantoorruimte hebt. Het is belangrijk om manieren te vinden om jezelf en anderen in huis efficiënt te laten werken zonder afleiding! Een van mijn beste tips is dat ieder zijn eigen hoekje of privé werkruimte heeft, zodat ze me niet storen als ik me ook op iets anders probeer te concentreren – en zorg dat er altijd iemand is die tijdens kantooruren de telefoon opneemt (misschien geeft het ze wat zelfvertrouwen?)

2. Natuurlijk licht

Als je een geschikte plaats in je huis zoekt om een bureau neer te zetten, let dan niet alleen op voor de hand liggende dingen zoals de grootte. Zorg zo mogelijk ook voor natuurlijk licht – het bevordert de concentratie en helpt je concentreren op wat je moet doen!

3. Een goed bureau

Wat zijn de drie beste dingen die je voor je gezondheid kunt doen? Wel, het is eigenlijk een vier-punten plan. Stap nummer één is thuis een ergonomisch bureau te hebben met voldoende ruimte, zodat je de hele dag kunt zitten of gedurende de werkdag snelle pauzes kunt nemen, zoals een wandeling van 10 minuten rond lunchtijd; dit zal helpen de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, terwijl je toch voldoende ruimte laat tussen stoel en muismat, want als die te dicht bij elkaar staan kan de bloedsomloop te lijden hebben onder een slechte houding (dit is van belang gebleken). Het volgende zou zijn te zorgen voor de juiste verlichting – vergeet het natuurlijke licht niet en ook geen lampen die tijdens de piekuren schaduwen op het papierwerk kunnen werpen, want hun effect

Comments are closed.