Wanneer wij de inrichting van een kamer in huis plannen, is een van de belangrijkste punten van zorg de relatie van de opstelling van het meubilair met de schilderijen aan de muur. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar er zijn verschillende manieren om de omgeving met gevarieerde composities op een eenvoudige en originele manier voor het voetlicht te brengen.

Het gebruik van schilderijen als decoratie om een persoonlijkheid in de ruimte te creëren is een zeer veelzijdige oplossing, omdat ze niet alleen een unieke identiteit aan de omgeving kunnen geven, maar ook zeer praktisch en economisch zijn.

Daarom hebben wij enkele tips voor je geselecteerd om dit element met elegantie in jouw decoratie te gebruiken. Bekijk ze!

1. Decoratieve schilderijen moeten een persoonlijkheid behouden

Een schilderij aan de muur kan veel zeggen over wie er woont, en mag niet zomaar worden tentoongesteld zonder na te denken over de boodschap die we willen overbrengen. Om ervoor te zorgen dat de omgeving een unieke identiteit heeft, is het dus belangrijk dat jouw persoonlijkheid als bewoner in de samenstelling van de decoratie tot uiting komt.

Op die manier kunnen de schilderijen een zekere sentimentele waarde hebben, een verhaal vertellen en emoties overbrengen op degenen die de plaats betreden, en zo bijdragen tot het creëren van onvergetelijke herinneringen.

2. De compositie moet harmoniëren met de decoratie

Net als jouw persoonlijkheid moet ook de decoratie stijl tot uitdrukking komen in de samenstelling van de decoratieve schilderijen.

Bij een meer klassieke inrichting kunnen schilderijen in lijsten of doeken de eveneens tentoongestelde kunstwerken en het meubilair nog meer tot hun recht laten komen. Als de ruimte moderner en ruimer is, kunt je zich wagen aan het mengen van afbeeldingen van geometrische figuren, landschappen en foto’s.

En als jouw ruimte kleiner en intiemer is, geven composities met prenten gemengd met posters, zinnen en illustraties in lijsten en verschillende formaten een meer ontspannen aspect aan de omgeving.

3. Er zijn geen specifieke plaatsen om schilderijen te gebruiken

Decoratieve schilderijen kunnen in alle ruimten van het huis worden gebruikt, van woonkamers, eetkamers en televisiekamers tot slaapkamers, badkamers, keukens, kantoren en zelfs in de garage.

Een goed idee is om ze te gebruiken om lege ruimtes, zoals bijvoorbeeld gangen, te accentueren. Aangezien dit meestal alleen doorgangsplaatsen zijn en er geen meubels staan, zijn schilderijen een uitstekende optie om te decoreren zonder de circulatie te verstoren.

4. Een compositie van schilderijen moet de ideale hoogte hebben

Bij het decoreren met schilderijen maakt de algehele harmonie van de kamer het verschil. Daarom mogen schilderijen niet slecht geplaatst zijn om geen visueel ongemak te veroorzaken. Om dit te voorkomen moet de compositie van de schilderijen dus op de ideale hoogte zijn, evenals hun uitlijning.

De ideale hoogte om een schilderij aan de muur te hangen is 1,60 m vanaf de vloer tot het midden van het stuk. Deze maat maakt het de meeste mensen mogelijk het kunstwerk op een comfortabele manier te observeren.

5. Gebruik verschillende maten en kaders

De galeriewand is een decoratieve trend geworden over de hele wereld. Het bestaat uit het mengen van decoratieve afbeeldingen van verschillende afmetingen en kaders om meer dynamische en interessante omgevingen te creëren.

Om een goede compositie te maken, is het nodig de juiste elementen in de juiste verhoudingen en maten te kiezen. Er zijn geen regels voor de assemblage, en het patroon kan symmetrisch, lineair of spiraalvormig zijn, verschillende maten, vormen en hoogten mengen, of zelfs andere elementen bevatten zoals spiegels en kleine beeldhouwwerken.

De uitlijning, in dit geval, is belangrijk. Analyseer eerst de grootte van de te vullen ruimte en bepaal het aantal kaders, speel met de compositie.

Comments are closed.