Een leuke animatie binnen de Gouda Cheese Experience. 

Gouda Cheese Experience

Stap in een enorme Gouda Kaas en beleef een overweldigende show. Neem de Melkweg en ontdek de Koe. Ga zelf aan de slag met ontdek-wanden, virtueel melken, kazen keren en verdiep je in de fijne kneepjes van het eeuwenoude handjeklap. En natuurlijk: proef de enige echte Gouda Kaas.

Ervaar zelf de gouda cheese experience

Zeg je Kaas dan zeg je Gouda. “Say Cheese, Say Gouda” Heel de wereld kent het, heel de wereld eet het. Maar ken je ook het verhaal van Gouda Kaas? Dit is je kans, beleef Gouda Kaas in de enige echte Gouda Cheese Experience. In ons prachtige pand in het hart van Gouda ga je op een unieke en interactieve reis door een goudgeel universum. Dit kaas museum is voor jong en oud echt een fantastische dag uit!

Bekijk de Gouda Cheese Experience website

Gouda, Zuid-Nederland – 29 juni 2017. Mensen die kar met kaas dragen aan het einde van de markt op het marktplein in Gouda. Zeer populaire bestemming voor een dagje uit, staat bekend om zijn lekkere Goudse kaas.

De Goudse Kaasmarkt

Boeren uit de omgeving van Gouda trekken in de zomermaanden iedere donderdag naar de Markt in Gouda. Net als vroeger in klederdracht komen ze hier hun kaas verhandelen. De kazen komen aan op zogenaamde brikken, worden gewogen en door middel van handjeklap verkocht. Een historisch maar boeiend schouwspel! Ondertussen delen de kaasmeisjes blokjes Goudse kaas uit en mogen toeristen zelf kaas boren en keuren. Voor een ritje door de stad staat de Goudse Kaas Express klaar. De kaasmarkt sluit trouwens perfect aan bij de Gouda Cheese Experience!

Het prachtige stadhuis van Gouda! Zeker de moeite waard om te bekijken wanneer je in Gouda bent.

Het oude stadhuis

Midden op de Markt (de welbekende kaasmarkt) in het centrum van Gouda staat het indrukwekkende gotische Stadhuis (gebouwd in de vijftiende eeuw). Omdat het precies in het midden van het plein staat, kun je er mooi een rondje omheen lopen en alle hoekjes rustig in je opnemen. Van de opvallende rode luiken tot het carillon en de beeltenissen van invloedrijke personen uit geschiedenis van de stad. Onder de rook van het stadhuis, drink je bovendien een heerlijk koud biertje of een warme kop koffie met appelgebak. Iedere twee minuten over het halve uur speelt zich op het klokkenspel aan de gevel een boeiend schouwspel af.

Comments are closed.