Ook vroeger had men sierlijke tuinen. Deze tuinen bestaan soms al honderd jaar of meer. Sommige mooiste tuinen uit onze geschiedenis behoren tot een cultureel erfgoed. Andere tuinen zijn weer publiekelijk voor bezoekers. In deze tuinen worden vaak ceremonies gehouden en zijn ideaal voor een huwelijks fotoshoot. Wereldwijd zijn er indrukwekkende tuinen uit de geschiedenis te vinden. Ook Europa heeft er heel veel. Onderstaand zie je de mooiste tuinen die zeker waard zijn om te bezichtigen.

1. Merian tuinen

Dit is een magische botanische tuin gelegen in een adembenemend landschap. In de tuin ligt een landgoed. Verder bestaat de natuur uit heuvels en vele bloemen. In het voorjaar en zomer is het een waar paradijs in deze tuin. De tuin was in bezit van de welvarende filantroop Christoph Merian de in de 19e eeuw leefde. Er groeien in dit Engelse paradijsje diverse zeldzame soorten aan groenten en fruit.

Verder kunnen bezoekers helemaal tot rust komen in deze mooie tuin, die ideaal is voor mensen die van natuurpracht houden. Bekend zijn de vele soorten Iris bloemen. Er zijn 7000 soorten planten in de tuin te vinden. Verder zijn er vele soorten bijzondere planten in perken te vinden met mooi aangelegde grasvelden en vijvers.

2. Warschau Kasteel tuinen

Dit zijn de tuinen van 2 hectare die om het beroemde Warschau kasteel liggen in Polen. De Arkady Kubickiego bevat een boventuin. En de onderste tuin ligt op de hellingsvoet van het kasteel aan de rivier. De tuin is dus in twee enorme delen opgesplitst. De daktuin is eigenlijk een verlengde van het kasteel interieur. Daaronder ligt een groot grasveld welke zich op de helling bevind.

Met een grote fontein is lager gelegen en gebouwd in de stijl van art deco. Verder ligt er in het verlengde van deze fontein nog een kleine fontein die dichter bij het kasteel ligt. In de tuinen groeien veel soorten seizoensplanten en zijn buxusheggen geplaatst. Verder zijn de terrassen gevuld met mooie traditionele bloempotten. Rondom de heggen zijn prachtige stamrozen geplant. Een chique royale trap verbind de bovenste en onderste kasteeltuinen.

3. PARCO GIARDINO SIGURTÀ

Aan het Italiaanse Gardameer ligt een tuin die zo uit een sprookje kan komen. Parco Giardino Sigurtà is een parel in de regio. De tuin was vroeger in bezit van de rijke familie Sigurtà. Er bloeien vele kleurrijke bloemen in deze tuin die in de warme maanden optimaal stralen in hun kleuren. Denk aan vele soorten Tulpen en Rozen. De beste tijd om deze tuin te bezoeken is dan ook in maart of april. In de Tulipanomania is een spectaculaire show te zien die wereldwijd bekend is.

Je kunt van een spektakel van dansende waterbedden vol mooie kleuren aan bloemen en kleurige seizoensbloemen genieten. De vijvers liggen vol met deze unieke kleurenbedden. Verder vind je een taxus doolhof waar je doorheen kunt lopen voor het kasteel. De Castelletto en Hermitage kent een geschiedenis als ontmoetingsplek voor wetenschappers die zichzelf de nobelprijs mochten verwelkomen. Verder beschikt de tuin over een leerboerderij, welke leuk is voor kinderen die graag alles over dieren willen weten.

4. LE JARDIN DES PLANTES DE NANTES

Deze Franse tuin is een schat van de natuur. De tuin ligt aan de Loire en dichtbij de stad Nantes en haar historische centrum. Een bezoekje aan Nantes is extra leuk als je ook deze prachtige tuin gaat bezichtigen. De mooie parktuin werd in de 17e eeuw aangelegd door Lodewijk XIV. Planten werden sinds de 18e eeuw geïmporteerd uit exotische landen. Ze werden met schepen aangeleverd. Antoine Noisette heeft uiteindelijk de tuin vormgegeven zoals deze er tot op de dag van vandaag uitziet.

De tuin heeft in het jaar 1836 ook nog een make-over gehad door Jean-Marie Ecorchard. Het park beschikt over bijzondere Botanische planten die nog steeds voor wetenschappelijk onderzoek worden gebruikt. Ook is de tuin publiekelijk toegankelijk. In de tuin vind je 800 vierkante meter aan kassen en veel bijzondere sculpturen gemaakt van heggen, planten en bloemen. De plant sculpturen stellen vogels en andere dieren voor. Door zijn kunstzinnige aard wordt de tuin “opmerkelijke tuin” genoemd.

Comments are closed.