De beste tijd om een loungeset aan te schaffen is in het najaar. Vanaf september worden tuinmeubels in de uitverkoop gezet. Hoe kouder het wordt, hoe hoger de korting. Met name grote tuincentra willen graag van hun collectie af en dat betekent al gauw enkele honderden euro’s voordeel. Een loungeset aanbieding vind je snel bij diverse webwinkels of tuincentrums.

Verschillende stijlen en materialen

De loungesets blijven populair. Dit is niet vreemd omdat deze tuinsets een groot zitcomfort bieden. Toch zijn niet alle loungesets hetzelfde. Er zijn verschillende stijlen en ook wordt er met verschillende materialen gewerkt. Veel sets zijn geproduceerd van wicker met een aluminium frame. Andere materialen zijn aluminium, hardhout en sloophout. Het is belangrijk om de specifieke kenmerken van het materiaal te bekijken. Dit geldt vooral als tuinmeubels het gehele jaar buiten staan.

Hout heeft onderhoud nodig

Hout blijft een natuurlijk en warm product. Hardhout is bestand tegen weersinvloeden, maar heeft wel een behandeling nodig. Teakhout heeft de neiging om te vergrijzen. Om dit te voorkomen moet je twee keer per jaar het hout behandelen met Teakolie. Bij een loungeset van hout moet je wel rekening houden met het gewicht. Het nodigt niet echt uit om het veel te verplaatsen. Houten meubels kunnen het best binnen overwinteren. Een alternatief is een goed passende tuinmeubelhoes.

Aluminium is licht en duurzaam

Aluminium is het tegenovergestelde want het is een licht materiaal. Daarbij is het materiaal goed bestand tegen weersinvloeden. Een aluminium loungeset oogt minder robuust dan een houten tuinset. Het heeft een eigentijdse uitstraling, is sterk en duurzaam en vergt weinig onderhoud. Aluminium loungesets zijn er ook in een dining variant. Het is een mix van een loungeset en een tuinset. De banken hebben een hogere zit en de tafel is op eethoogte.

Wicker en aluminium heeft vele voordelen

Wicker is het kunststof broertje van rotan. De kunststof vezel wordt gespannen om een frame. Het materiaal is sterk en bestand tegen alle weersinvloeden. Er zijn verschillende structuren in wicker kunststof die bepalend zijn voor de uitstraling. Wicker heeft een structuur met een platte draad, halfronde draad en met een ronde draad. Het soort draad geeft de kwaliteit van wicker aan. Meubels voorzien van een ronde draad zijn aanzienlijk duurder. Kopen in de winter betekent alvast voorpret voor het voorjaar en de zomer. Heb je voldoende bergruimte stal dan de tuinmeubels.

Comments are closed.