Tuinieren is een uitstekende hobby om stress te verlichten en een goed contact met de natuur te bieden. Jouw ontspanningsruimte kan echter een decoratief tintje krijgen dat verder gaat dan de traditionele planten. Dus, als je wilt weten hoe je een vijver in de tuin maakt, lees dan verder.
Door een paar eenvoudige tips te volgen, wordt het gemakkelijker om de ruimte te plannen om een mooie vijver in jouw tuin aan te leggen. Bovendien zullen wij je tips geven over hoe je jouw kleine oase kunt inrichten. Kijk hier eens naar!

Voordelen van een tuin met vijver

Een tuinvijver kan een geweldige optie zijn om jouw groene ruimte een boost te geven. Aangezien het water van de vijver kan worden opgevangen uit de regen en kan worden hergebruikt, kiest je voor een duurzame keuze.

Een vijver geeft niet alleen een natuurlijker en eleganter aanzicht aan jouw tuin, maar wordt ook een mooi decoratief accessoire. Bovendien kunt je het naar eigen inzicht versieren met stenen, planten en grind.

Tenslotte kunt je met een vijver in de tuin vissen kweken. Zo heeft je een stukje natuur in huis, met planten, een mooie vijver en de vissen van jouw keuze.

Vind je het een goed idee? Bekijk dan de stap-voor-stap instructies om een vijver in de tuin te bouwen en jouw natuurlijke hoek nog meer tot zijn recht te laten komen.

Hoe maak je een tuinvijver?

Om te beginnen moet je een plaats kiezen voor de aanleg van jouw vijver. Vermijd het bouwen op een plaats in de buurt van bomen of grote planten. Op die manier voorkomt je dat wortels de structuur van de vijver aantasten.

Teken de plaats van de vijver af en de diepte waarop je de vijver wilt graven. Verwijder de nodige grond met een spade en maak een barrière rond deze ruimte met bakstenen of tegels. Daarna plaatst je het materiaal dat de basis van jouw vijver zal vormen. Beton kan voor deze functie worden gebruikt.

Het water inbrengen

Wanneer je klaar bent met de structuur van jouw tuinvijver, moet je niet denken dat je er alleen nog maar water in hoeft te gieten. Ook als je er geen vissen in wilt hebben, is het belangrijk een waterpomp en een filter in de vijver te plaatsen. Op die manier kan het water uit de vijver worden hergebruikt en blijft het langer schoner.

Plan ook waar deze apparatuur zal worden geplaatst. Als je niet wilt dat ze te zichtbaar zijn, zoekt je pompen en waterfilters die onder de vijverstructuur kunnen worden geplaatst. Een andere mogelijkheid is ze te verstoppen tussen planten of stenen bij de vijver.

Decoratie artikelen

Als jouw vijver klaar is, is het tijd om hem meer leven in te blazen. Daartoe kunnen decoratieve voorwerpen worden aangebracht. Houd echter rekening met de ruimte die je voor bepaalde voorwerpen beschikbaar hebt. Bruggen, grote beeldhouwwerken en zelfs vissen vereisen grotere ruimtes.

Als jouw vijver zich echter in een kleine ruimte bevindt, weet dan dat er nog andere mogelijkheden zijn om hem te versieren. Sierstenen, watervallen, planten en zelfs decoratieve verlichting kunnen jouw vijver een mooi accent geven.

Nadat je het meer hebt achtergelaten zoals je het wilt, moet je niet vergeten het te verzorgen. Maak het waterfilter schoon wanneer dat nodig is en verwijder eventueel vuil dat in de structuur van de vijver is terechtgekomen.

Als je planten in jouw vijver hebt, gebruik dan tuingereedschap om ze goed te verzorgen, de dorre bladeren te snoeien en ze te bemesten. Op die manier kunt je van het uitzicht op jouw vijver genieten en mooie en rustige momenten in de buurt ervan doorbrengen.

Comments are closed.