De zomer is de slechtste tijd van het jaar voor mieren. Van vervelende kleintjes die graag rond je huis nestelen en het hun eigen maken, tot onaangenaam ruikende soorten die iedereen gek maken – er is geen gebrek als je het over dit ongedierte hebt! Vrees echter niet want veel soorten hier vormen geen ernstige gezondheidsrisico’s maar hooguit een vervelende afleiding; hoewel sommige kunnen steken of bijten als je er verkeerd op stapt.

Vliegende mieren buiten houden

Vliegende mieren zijn een veelvoorkomend gezicht in de zomer. Ze verlaten hun nesten om zich voort te planten en nieuwe kolonies te stichten, dus het is belangrijk niet alleen ramen gesloten te houden, maar ook met een expert te praten als je merkt dat je door ze omringd bent!

Dit kun je doen tegen mieren

Mieren zijn vervelende kleine wezentjes die je overal kunt aantreffen. Ze worden aangetrokken door alles wat zoet of kleverig is, wat betekent dat je zeker een mierenprobleem hebt als je huis rommelig is! Om voorgoed van dit ongedierte af te komen is het belangrijk niet alleen etensresten en gemorste drankjes op te ruimen, maar ook te zorgen dat er geen kruimels in de buurt zijn, zodat ze hun lesje leren van eerdere associaties met dit soort milieu-veranderende ongediertebestrijdingsmethode: dweil + emmer.

1. Houd alles schoon

2. Regelmatig vegen

3. Diervoeding afdekken

4. Dicht kleine kieren af

5. Ruim tuinafval op

Comments are closed.