Misschien denk je bij behang wel aan een oud jaren ‘70 huis met wit geel behang wat langzaam van de muur afvalt, maar niets is minder waar tegenwoordig. Behang is namelijk weer terug van weggeweest en heeft kwalitatief een flinke upgrade gekregen. Je kunt met behang jouw woning juist die unieke twist geven of die persoonlijke touch. In dit artikel bespreken we vijf redenen om je huis een makeover te geven met behang. 

Behang is een echte eyecatcher in jouw interieur

Hoe je het ook wendt of keert: behang kun je zo kiezen dat het een echte eyecatcher in de ruimte wordt. Behang kun je kamerbreed ophangen of alleen een strook. Dat laatste kun je bijvoorbeeld mooi combineren met geschilderde muren. Als je twijfelt of je de juiste balans te pakken hebt, dan kun je altijd advies van een expert in behang opvragen.

Behang geeft jouw persoonlijkheid weer

Het fijne aan behang is dat je je persoonlijkheid goed kunt weerspiegelen erin. Mist je interieur een beetje persoonlijkheid, dan kun je met behang hier goed mee spelen. Dit komt omdat behang intenser is dan gewone verf, omdat je kunt spelen met patronen en zelfs stoffen.

Behang kan overal in huis

Wist je dat je door het hele huis heen behang kunt ophangen? Dit komt omdat er ontzettend veel verschillende soorten zijn. Denk aan eijffinger behang, behang met paisley motieven, behang met een krokodillenleer. Er zijn natuurlijk ook gewoon neutrale soorten behang; het is maar wat je leuk vindt zelf.

Behang is makkelijk op te hangen

De tijden van eeuwig lijmen en kwasten zijn voorbij. Behang is tegenwoordig hartstikke makkelijk op te hangen en weer weg te halen. Een groot voordeel voor de mensen met mindere klushanden onder ons.

Behang voor een luxe hotelsfeer

Luxe is een woord wat aan behang verbonden staat. Ken je die mooie hotels die luxe en warm aanvoelen? Dat komt vaak door de warme kleuren behang die er hangen. Wissel van kleur of patroon in iedere ruimte of maak het meer eensgezind: met behang is je huis gegarandeerd een succes! 

Comments are closed.