We willen allemaal aan de slag in huis. Het is leuk om eens in de zoveel tijd dingen in jouw huis te veranderen. Je woont namelijk een lange periode in het huis, dus een verandering tussendoor is leuk. Daarnaast is onderhoud uitermate belangrijk. Op deze manier kan jij een lange periode in het huis wonen. Bij goed onderhoud kan het huis tegen een hoge waarde worden verkocht. Niet iedereen voert dagelijks klusjes in de badkamer uit. Het is lastig om ineens je badkamer om te toveren. Wij raden jou aan om toch zelf aan de slag te gaan met klussen die je wel kunt uitvoeren. Een vakman kost namelijk een hoop geld en dit kan je eenvoudig besparen door de klus zelf uit te voeren. Gelukkig zijn er een drietal klussen die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Ontdek de eenvoudige klussen hieronder.

Vervang het kit in de badkamer

Het kit in de badkamer lijkt wellicht een bijzaak, maar toch is het enorm belangrijk. Als jij het kit in de badkamer gaat vervangen, dan laat je je badkamer er al snel weer tip en top uit zien. Het verouderde kit in de badkamer kan zorgen voor schimmels, donkere kleuren en zelfs gaan loslaten. Het losgelaten kit kan zorgen voor lekkage en geloof me, dat wil je niet meemaken.

Het vervangen van het kit is een klus wat jij zelf kunt uitvoeren. Het begint bij het verwijderen van het oude siliconenkit. Verwijder echt alles, indien je het niet verwijderd, kan het zijn dat het kit minder snel gaat hechten. Haal een klein stukje kit los met een plamuurmesje. Doe dit wel voorzichtig en beschadig de omliggende delen niet. Als je een klein stukje hebt losgehaald, dan kan je het kit redelijk eenvoudig oprollen en verwijderen.

Als je al het kit hebt verwijderd, kan je eindelijk aan de slag met het kitten van jouw badkamer. Op het werk nauwkeurig te kunnen uitvoeren, adviseren wij om gebruik te maken van een kitspuit. Door middel van de kitspuit kan je de juiste dosering aangeven en strak werk afleveren. Voor een uitermate strakke strook adviseren wij jou om gebruik te maken van tape om af te plakken. Kit voor in de badkamer is verkrijgbaar bij www.kittenenlijmen.nl.

Badkamertegels behandelen

Door je muur en vloertegels aan te pakken, geef je de badkamer al snel een compleet andere en verfrissende look. Je kunt ervoor kiezen om alle tegels eruit te breken en vervolgens nieuwe tegels te plaatsen. Dit is een dure klus en vakmanschap is hierbij een vereisten. Je kunt voor een eenvoudige manier kiezen om de tegels zelf een make-over te geven. De badkamer heeft speciale tegelverf. Deze verf is slijtvast en beschermt tegen vocht.

Verlichting in de badkamer

De verlichting in een ruimte speelt een belangrijke rol. De verlichting kan voor een andere sfeer in jouw badkamer zorgen. Kies voor andere spotjes of lampen in de badkamer. Kies voor een zuinige lamp en draag jouw steentje bij aan het milieu. Tegenwoordig is er genoeg keuze wat betreft de kleur en sterkte van het licht. Ontdek jouw favoriete lampen voor in de badkamer.

Comments are closed.