Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar het kan je zomaar overkomen: terwijl je even niet thuis bent of geniet van een vakantie kan jouw woning het doelwit worden van een inbraak. Wat kun je het beste doen om indringers af te schrikken? Met deze handige tips bieden we je inspiratie om jouw woning extra te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een alarmsysteem woning of het aanbrengen van extra verlichting, zodat ongewenste indringers het snel voor gezien houden.

1. Investeer in een alarmsysteem

Dankzij slimme digitale videocamera’s met bewegingssensoren kun jij altijd zien wie er voor de deur staat, ook wanneer je niet thuis bent. Via een app log je gemakkelijk in op je mobiele telefoon of tablet om de beelden te bekijken, waar je ook bent. Het installeren van een alarminstallatie woning is tegenwoordig zo gedaan. Op die manier weet je zeker dat ongewenste indringers direct opgemerkt en afgeschrikt worden.

2. Zorg voor goede sloten

Naast een alarmsysteem kun je ervoor zorgen dat de deuren en ramen in jouw woning voorzien zijn van stevig hang-en-sluitwerk. Heb je verouderde sloten? Dan is het aan te raden om deze te vervangen door nieuwe cilindersloten. Wil je jouw woning extra goed beveiligen? Plaats dan ook een anti-inbraakstrip bij de deur, zodat inbrekers geen schijn van kans maken.

3. Plaats voldoende verlichting

Wanneer jouw woning goed verlicht is heb je minder kans dat inbrekers in de verleiding komen een poging tot inbraak te doen. Plaats daarom voldoende verlichting in en rond jouw woning. Lampen met een bewegingssensor zijn hier ideaal voor. Deze lampen gaan branden zodra iemand in de buurt komt en schrikken indringers snel af. Plaats er bijvoorbeeld een bij de voordeur of in de tuin, voor extra zicht.

4. Hou goed contact met de buren

Ook is het aan te raden om goed contact met de buren te onderhouden. Niet alleen omdat dit bijdraagt aan jouw woonplezier, maar ook zodat je elkaar kunt bijstaan wanneer er iets aan de hand is. Spreek met elkaar af dat je elkaar direct op de hoogte stelt wanneer je een verdachte situatie ziet. Je kunt hier ook een groepschat voor aanmaken. Handig om zo snel te kunnen ingrijpen, mocht er iets aan de hand zijn.

5. Zet de tuinmeubels goed vast

Als je een tuin hebt, zorg er dan voor dat je geen losse ladders, containers of andere meubelstukken bij je woning laat staan. Een inbreker zou deze namelijk kunnen gebruiken om zo via een raam de woning binnen te komen. Zet je tuinmeubels en container dus vast in je tuin en berg de ladder op in je schuur, zodat je indringers geen aanleiding geeft om een poging tot inbraak te doen.

Comments are closed.