Iedereen weet dat een georganiseerde werkplaats er voor zorgt dat creaties bedacht kunnen worden, en alle klussen op de juiste manier uitgevoerd kunnen worden. Toch is niet elke werkplaats altijd op de juiste manier ingericht, terwijl dit toch echt heel belangrijk is. In dit artikel geven wij je tips voor het handig inrichten van je werkplaats, of dat nou een garage is of een loods.

Het ordenen van je gereedschappen 

Wil je rust en overzicht in je werkplaats, dan doe je er als eerste goed aan je gereedschappen te ordenen. Op die manier weet jij, en je eventuele werknemers, altijd waar alles ligt. Dit kan door middel van gereedschapswagens, maar ook net zo goed met een grote (stelling)kast. De gereedschapswagens zijn altijd voorzien van lades, waar je per categorie het juiste gereedschap in kan leggen. Voor de kast kun je het beste bakken aanschaffen van verschillende afmetingen, om zo de gereedschappen per categorie bij elkaar in de bak te leggen. Eventueel kun je aan de voorkant van de bakken en de lades nog stickers plakken, zodat je precies weet wat er in ligt. 

Ditzelfde doe je overigens met alle bouten, moeren, schroeven en spijkers. Schaf hier kleine bakjes voor aan zodat alles verdeeld kan worden en je nooit meer op zoek hoeft te gaan naar die ene juiste schroef. 

De juiste verlichting in je werkplaats

Wat je ook doet in je werkplaats, alles valt of staat met de verlichting. Goede werkplaatsverlichting is belangrijk; niet alleen zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent, maar ook om ongelukken te voorkomen. Waar je vroeger veel TL verlichting in werkplaatsen tegenkwam, worden deze tegenwoordig steeds minder gebruikt. Ben je op zoek naar verlichting voor jouw werkplaats die langer mee gaat en milieuvriendelijker is? Dan is industriële led verlichting zeer geschikt. LED verlichting verbruikt minder energie en CO2 dan TL verlichting en is daarmee een interessante optie voor bedrijven.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Als er iets vervelend is, is het wel te weinig opbergruimte. Kleine klussen kunnen misschien nog wel uitgevoerd worden, maar een grote opdracht is bijna niet te doen. Kijk hiervoor allereerst of de werkbank vergroot kan worden. is dit niet mogelijk? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen een mobiele werkbank aan te schaffen. Deze kun je namelijk na gebruik direct weer opklappen zodat hij niet in de weg staat. 

Kijk daarnaast eens goed naar de spullen die op je werkbank staan, want vaak kunnen deze ook opgeborgen worden in een kast of op een plank. Door kasten of planken boven de werkbank te maken, of juist eronder, bespaar je niet alleen ruimte, maar heb je ook direct meer werkruimte. Uiteraard is het wel belangrijk dat je je werkplaats zo opgeruimd houdt, om deze extra ruimte te kunnen blijven benutten.

Comments are closed.