Ga je verhuizen, heb je een eigen bedrijf maar niet veel opslagruimte voor je spullen of ga je samenwonen en wil je nog niet volledig afstand doen van je eigen meubels? Dan is een opslagruimte een ontzettend handige oplossing. Het is een veilige en goedkope oplossing om ervoor te zorgen dat al je spullen netjes opgeborgen staan. Wat de voordelen van een opslagruimte precies zijn, vertellen wij je in dit artikel.

Veilige oplossing

Het stallen van je spullen in een opslagruimte is vele malen veiliger dan bijvoorbeeld in je eigen garage, schuur of onder de overkapping. Zeker wanneer het om spullen gaat die je niet zo vaak nodig hebt, doe je er goed aan deze in een afgesloten ruimte te bewaren. Zo kan er niemand bij komen en weet je zeker dat alles droog staat. Bovendien heb je een eigen sleutel van de ruimte, dus alleen jij kunt er naar binnen. Zou je de spullen in je eigen garage zetten en mensen zien dat, dan is de kans aanwezig dat er ingebroken wordt.

Berg je spullen praktisch op

Lang niet iedereen heeft veel opbergruimte in huis. Als deze er al is, wordt dit gebruikt voor de kerstspullen, koffers voor de vakantie en bijvoorbeeld zomer- en winterkleding. Je hebt dan dus geen plek meer voor spullen die je niet vaak gebruikt. Een opslagruimte huren is dan een praktische oplossing, omdat het op deze manier geen ruimte in je eigen huis inneemt.

Zorg er wel voor dat je alle spullen op de juiste manier in de ruimte plaatst. Grote, zware spullen die je voorlopig niet gaat gebruiken zet je uiteraard achterin neer. Spullen die je binnen korte tijd mogelijk wel nodig gaat hebben, plaats je zo dicht mogelijk bij de deur. Op die manier kun je er namelijk direct bij wanneer je het nodig hebt, en hoef je niet eerst de hele box leeg te halen.

Betaalbaar en flexibel

Er zijn verschillende soorten maten opslagruimtes te huur, waarbij het vanzelfsprekend is dat de kleinste ook de laagste maandprijs heeft. Maar ook wanneer je een grote box nodig hebt, is het vaak goed betaalbaar. Zeker als je kijkt naar hoeveel ruimte je hiervoor krijgt, wetende dat alles veilig en droog staat. Bepaal vooral wel goed hoeveel m² ruimte je nodig hebt. Het zou zonde zijn als je er halverwege het inruimen van de spullen achter komt dat de ruimte toch te klein is, en je er een box bij moet huren.

Het huren van een opslagruimte is overigens erg flexibel, je hoeft dus niet bang te zijn dat je voor een lange tijd aan een contract vastzit. Vaak is de ruimte te huren per maand, net zolang als jij nodig hebt. Ideaal dus wanneer je met een verhuizing of verbouwing bezig bent, maar ook als je voor een langere periode de spullen ergens wilt onderbrengen.

Comments are closed.