Een nieuwe keuken kiezen is absoluut niet makkelijk. Tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijk, wat het kiezen van een keuken een stuk moeilijker maakt. De mogelijkheden voor keukens zijn eindeloos. Denk alleen al aan de bouw van de keuken, maar ook de apparatuur in je keuken en de kleuren die je aanbrengt in de keuken. Ben je op zoek naar een rechte keuken tegen een wand? Of gaat je voorkeur toch uit naar een prachtig kookeiland, waaraan iedereen kan aanschuiven terwijl er gekookt wordt? Deze twee uitvoeringen voor keukens zijn erg populair. Een andere populaire uitvoering is de u-keuken. Deze keuken komt prachtig tot zijn recht in een grote ruimte. Ben je benieuwd naar de voordelen van u-keukens? Je leest het hier.

Groot werkblad

Het grote voordeel aan de u-keuken is dat je een groot oppervlakte hebt om aan te werken. Je kunt heel veel apparaten kwijt op het grote werkblad die je dagelijks gebruikt. Denk aan je koffiezetapparaat, de waterkoker, een broodrooster, maar kan je er ook verschillende pannen op kwijt, terwijl er nog genoeg ruimte overblijft om heerlijke gerechten te koken. Ook is het grote werkblad fijn om hapjes te maken als er vrienden komen borrelen. Kleed het grote werkblad gezellig aan met leuke houten borrelplankjes of verschillende potjes met verse kruiden.

Kastenwand

Naast het grote werkblad kun je bij een u-keuken kiezen voor een grote kastenwand achter de keuken. Dit is tegenwoordig een erg populaire optie. Je kunt in een grote kastenwand veel kwijt. Je kunt kiezen voor een grote kastenwand, maar daar moet je wel plek voor hebben. Het is ook mogelijk om een kleinere wand te nemen met twee kasten. Kies je een grote kastenwand? Dan is het mogelijk om alle apparatuur weg te werken in deze kastenwand. Door je koelkast, vriezer en oven weg te werken in deze strakke kastenwand zorg je voor veel rust in de keuken. Daarnaast oogt het ook nog stijlvol.

Bar

Bij sommige u-keukens is er plek voor een kleine bar. Zo’n bar is ontzettend gezellig als je bijvoorbeeld aan het koken bent, maar het is ook een handige plek voor een snel ontbijt. Door een kleine bar te creëren in je keuken ben jij niet alleen aan het koken én zitten je gasten ook niet alleen. Kies barkrukken die passen bij de uitstraling van je keuken, zodat iedereen lekker kan aanschuiven. Daarnaast is een bar de perfecte plek om bij te kletsen na een lange werkdag. Voor kinderen is het een fijne plek om huiswerk te maken of om spelletjes te spelen.

Breng een bezoek aan de winkel

Nu je weet wat de voordelen zijn van de u-keuken, ga je goed voorbereid naar een keukenwinkel om een u-keuken uit te zoeken die voldoet aan jouw wensen. Wil je eerst nog inspiratie opdoen voordat je naar de winkel gaat? Neem dan eens een kijkje op de website van Kitchen4All. Op deze website vindt je een groot aanbod aan keukens en bijpassende apparatuur. Ga je voor een budgetkeuken of pak je uit met een design keuken? Met veel verschillende stijlen is alles mogelijk. Wil je meer informatie over de u-keuken? Neem contact met op de klantenservice en laat je adviseren.

Comments are closed.