Steeds meer mensen kiezen ervoor om de woning te isoleren. Er zijn veel verschillende varianten van isolatie te vinden, waardoor er altijd een optie is voor elk type woning. Een vloer isoleren is hier een voorbeeld van. Er zijn grote voordelen te behalen met het isoleren van de vloeren. Wanneer je van alle voordelen op de hoogte bent, kun je bepalen welke variant het beste bij jouw wensen aansluit. Ook kun je dan snel isolatie laten plaatsen in jouw woning. Maar welke voordelen kun je dan precies behalen door het isoleren van de vloer?

De vloer isoleren brengt meer wooncomfort

De vloer isoleren zorgt ervoor dat er meer comfort in jouw woning komt. Zodra je de verwarming aan hebt staan, blijft de warmte die hierbij vrijkomt beter hangen. De vloerisolatie zorgt er echter van zichzelf al voor dat de temperaturen hoger blijven, zo kan er een stijging van 4 graden zijn. De vloer zal bijvoorbeeld al warmer aanvoelen als je erop loopt. Dit zorgt automatisch dat het wooncomfort verbetert en jij ook makkelijker op blote voeten rond kunt lopen. Daarnaast kan vloerisolatie voorkomen dat er tocht over de vloer trekt of dat optrekkend vocht jouw woning binnenkomt.

De kruipruimte isoleren zorgt voor een betere gezondheid

Je kunt de kruipruimte isoleren voor een ander groot voordeel. Je kunt namelijk een gezondere leefomgeving krijgen wanneeer de isolatiematerialen zijn geplaatst. De voornaamste reden hiervan is dat vocht en schimmel niet meer jouw woning binnentrekken. De kruipruimte is immers vaak vochtig, waardoor het vocht automatisch ook jouw muren en vloer binnendringt. De kruipruimte isoleren kan ervoor zorgen dat je geen gezondheidsklachten meer krijgt. Daarbij heb je ook minder last van huisstofmijt, wat ook weer extra voordelen voor jouw gezondheid meebrengt en waardoor je je beter voelt in jouw eigen woning.

Een flinke besparing op jouw energierekening

Een laatste voordeel van de kruipruimte isoleren of de vloer van isolatie voorzien, is de besparing die je hiermee krijgt op jouw energiefactuur. Een huis dat niet goed geïsoleerd is, zal immers heel anders aanvoelen. De verwarming aanzetten heeft in veel gevallen niet veel zin, omdat de warmte ontsnapt. Dankzij de isolatie zal de warmte niet meer de kruipruimte ingaan, maar in jouw woning blijven. Je hoeft hierdoor minder te stoken om de gewenste temperatuur te krijgen. Jouw energierekening zal hierdoor dus automatisch naar beneden gaan. 

 

Comments are closed.