Een verhuizing in het vooruitzicht? Of ga je misschien renoveren in je eigen huis? Dan zal je wellicht een nieuwe vloer willen gaan leggen. Een geschikte vloer kiezen kan nogal een uitdaging zijn. Daarnaast kan een nieuwe vloer flink oplopen in de kosten. Zo is een houten vloer zeer prijzig en is laminaat nét niet de kwaliteit waar je naar op zoek bent. Misschien is een PVC vloer dan wel de beste uitkomst voor jouw huis. Ben je benieuwd waarom? In dit artikel leggen we je uit wat PVC vloeren zijn en wat de voordelen van een dit type vloer hebben is. Een vloer is tenslotte zeer bepalend voor de sfeer en stijl in jouw huis. 

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn vloeren gemaakt  van kunststof en verschillende lagen polyvinylchloride. Een PVC vloer is dus houtvrij, maar dankzij de huidige technieken bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Dat betekent dat je met een PVC vloer die luxe uitstraling kunt creëren, zonder daar de torenhoge kosten voor te betalen zoals bij een houten vloer.

Dit zijn de voordelen

Een PVC vloer is geschikt voor ieder type huis, daarom sommen we de voordelen van een PVC vloer nog even op.

  1. Een PVC vloer gaat lang mee: door zijn slijtlaag is het een stuk sterker dan laminaat of vloeren van vinyl en gaat daarom jarenlang mee, zonder grove beschadigingen te krijgen.
  2. Warmte doorlatend: een PVC vloer past zich aan aan de temperatuur in de omgeving. Met een vloerverwarming onder een PVC vloer zal het de vloer dan ook snel warm aanvoelen. Het is dan ook geschikt voor vloerverwarming. Let er wel even op als je vloerverwarming hebt dat de juiste lijm gebruikt wordt om het oplossen van lijm te voorkomen. 
  3. Geluiddempend: PVC vloeren staan erom bekend zeer geluiddempend te werken. Dit is bijvoorbeeld prettig als je in een tussenwoning woont. Let wel op om bij de VVE na te vragen of deze vloer gelegd mag worden. Het moet minimaal 10 decibel kunnen dempen. 
  4. Eenvoudig in onderhoud: een PVC vloer heeft een glad oppervlak en kan goed tegen vocht. Stofzuigen en dweilen is daarom makkelijk te doen.
  5. Geen plakplinten nodig: plakplinten zijn verleden tijd bij PVC vloeren. Je kunt ze namelijk tegen de muur of met een staande plint leggen. 
 • Makkelijk te vervangen: mochten er na een aantal jaren toch beschadigingen op de vloer komen, dan kun je makkelijk een gedeelte vervangen zonder de hele vloer eruit te halen.

Kortom: het hebben van een PVC vloer biedt alle voordelen op het gebied gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit, onderhoud en stijl. Er is dus voor ieder wat wils te vinden binnen de PVC vloeren!

Comments are closed.