Is jouw badkamer verouderd, of ben je net in een nieuwe woning getrokken en is de badkamer hierin erg basic? Dan kan het een wens van je zijn deze ruimte flink aan te pakken. Een moderne badkamer is hierbij een goed idee. Niet alleen omdat het er erg mooi uit ziet, maar ook omdat het eenvoudiger schoon te maken is en bij een eventuele verkoop van de woning de waarde laat stijgen. Hoe je een moderne badkamer kunt realiseren vertellen wij je in dit artikel.

Ga voor een moderne douche

Er zijn diverse douches verkrijgbaar, maar tegenwoordig is een grote inloopdouche erg populair. Niet alleen omdat je er veel meer ruimte hebt, en dus niet het gevoel hebt dat je in een hokje staat, maar ook omdat je zo de ruimte hebt om een regendouche te kunnen plaatsen. Daarnaast is het met jonge kinderen ook erg fijn. Een babybadje kan prima in een inloopdouche staan en ook samen met je kind douchen is geen enkel probleem.

Wil je een douche kopen, dan is het allereerst belangrijk dat je de juiste afmetingen van de badkamer weet. Een inloopdouche is dan wel erg lekker en ruim, maar dan moet je er wel echt de ruimte voor hebben. Zorg er dus voor dat je de badkamer volledig opmeet, zodat je bij het uitzoeken precies weet welke variant er wel past, en welke erg krap gaat worden of helemaal niet gaat passen.

De muren aanpakken

Als je dan een nieuwe, moderne douche hebt aangeschaft wil je wel dat deze perfect in de badkamer past. Dit kan uiteraard met basic witte tegels, maar dat is niet de mooiste optie. Wil je de gehele badkamer echt goed aanpakken? Dan kun je het beste kiezen voor betonlook tegels. Het voordeel van deze tegels is dat ze keramisch zijn, waardoor ze slijtvast zijn. Wel hebben ze de uitstraling van beton, maar dan minder breekbaar. Bovendien is beton niet aan te raden in de badkamer, en zeker niet bij een inloopdouche. Met deze tegels heb je dus wel die moderne uitstraling van beton, maar dan zonder de nadelen die daar bij horen.

De juiste verlichting

Dit alles wil je natuurlijk af maken met de juiste verlichting. Zorg ervoor dat de badkamer genoeg wordt verlicht om duidelijk te kunnen zien wat je doet, zonder dat de lamp zo fel is dat je er direct hoofdpijn van krijgt. Een mooie grote spiegel boven de wastafel is ook zeker aan te raden. Deze zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar met ingebouwde Led-verlichting, zodat je altijd voldoende licht hebt om je haar of make-up te doen, of om als man je baard bij te werken.

Comments are closed.