Het opmaken van het bed is voor veel mensen een klus die ze het liefst uit handen geven. Toch moet je bed regelmatig verschoond worden. Ben je het zat dat je hoeslaken altijd loslaat op de hoeken na een onrustige nacht? Of dat je deken niet goed in het overtrek zet? Lees dan deze tips voor het perfect opmaken van je bed.

Zorg voor het juiste beddengoed

De meest belangrijke tip is te zorgen voor het juiste beddengoed. Geen hoeslakens waar het elastiek uit is, geen kussens die aan vervanging toe zijn en geen te klein dekbed. Een goed kussen is vol van vorm en nodigt uit om in bed te gaan liggen. Een goed dekbed valt net over de rand van je matras heen. Hebben jullie twee eenpersoons dekbedden? Zorg er dan voor dat ze in het midden van je matras tegen elkaar aan liggen.

Lees je graag in bed, maar krijg je altijd last van je nek? Schaf dan een rolkussen aan en plaats deze tussen je hoofdbord en je kussen. Op deze manier blijft je kussen namelijk beter liggen waardoor je geen pijn in je nek krijgt, en het ziet er ook nog eens luxe uit. Denk er ook zeker over na om twee kussens per persoon te gebruiken voor het opmaken van je bed. Door de kussens in twee verschillende tinten op te maken, creëer je meer luxe. Wel moet je er dan voor zorgen dat de twee tinten passen in het kleurenpalet van je slaapkamer.

Heb je altijd problemen met je hoeslakens, omdat deze snel van de hoeken afglijden? Dan kan het maar zo zijn dat je de verkeerde maat hebt. Meet dus goed je matras op, om te weten welke afmetingen je nodig hebt. Een matras van 140 bij 200 is standaard, een royaal tweepersoonsbed heeft vaak een hoeslaken 180×200 nodig.

Laat alles luchten

Zet ’s ochtends als je uit bed komt je raam open zodat alles goed kan luchten, maar maak je bed niet direct op. Tijdens je slaap verlies je veel vocht, waardoor je bed warm en vochtig is als je eruit stapt ’s ochtends. Door eerst even alles te laten luchten zorg je ervoor dat huismijt en stof geen kans krijgt. Na het aankleden en ontbijten kun je vervolgens je bed opmaken voordat de dag echt begint.

Daarnaast is het ook aan te raden je dekbedden en kussens eens in de week in de buitenlucht te laten luchten. Dit kan gewoon in het raam, maar wanneer dit niet mogelijk is kan het ook buiten aan de waslijn, of op de tuintafel. Klop naderhand alles goed uit voordat je je bed weer opmaakt, zodat je zeker weet dat alles weer fris is.

Het bed strak opmaken

Wil jij graag je bed strak opmaken, zoals ze dat ook in hotels en ziekenhuizen doen? Het lijkt misschien lastig, maar dat is het zeker niet. Zorg ervoor dat het hoeslaken goed om je matras heen zit en dat je dekbed goed in de hoes zit. Nu ga je aan het voeteneind van je bed staan en vouw je de hoes onder je matras. De hoeken vouw je eerst naar binnen toe, en steek je daarna ook onder het matras. Vervolgens stop je de hoes aan de zijkanten in, zodat alles strak op je matras ligt. Leg nu hier bovenop de kussens neer, en een mooie sprei op 2/3 van je bed om het af te maken. Eventueel zou je ook nog wat sierkussens neer kunnen leggen.

Comments are closed.