Een schiereiland is de perfecte plaats om tegelijk te socialiseren en te koken. De stijlvolle, grote ruimte kan door alle leden van je gezin gebruikt worden zonder een benauwd of overvol gevoel te krijgen als ze in de buurt zijn. Bovendien heb je meer ruimte dan ooit tevoren!

Wat is een schiereiland keuken?

Een schiereiland keuken is de perfecte oplossing voor mensen met weinig ruimte. Deze soort kombuiskeuken creëert een open indeling die minder plaats inneemt dan een traditioneel eiland en kan in verschillende configuraties worden opgesteld, zodat je niet beperkt bent tot slechts één ontwerpoptie als het erop aankomt te beslissen hoe je nieuwe culinaire meesterwerk eruit zal zien!

Kleine keuken? Geen probleem

Is je keuken klein? Heb je meer nodig dan een enkel schiereiland om tegelijk te koken en eten te bereiden, maar ruimtegebrek maakt dit moeilijk of onmogelijk voor sommige mensen die in dicht opeengepakte appartementen wonen waar weinig ruimte over is. Het goede nieuws: er is een oplossing! Maak van een kant van je eiland gewoon een ander werkeiland dat voldoende werkruimte beschikbaar heeft als dat nodig is – perfect als grootte het belangrijkst is, want nu zijn alle onderdelen binnen handbereik zonder dat al te veel extra rondlopen nodig is voor je aan de slag gaat met welke taak dan ook die hen vandaag hier brengt.

Tips bij het realiseren van een schiereiland 

De ideale keukenindeling zal het mogelijk maken dat je rond het schiereiland kunt lopen zonder elkaar in de weg te lopen. Het is ook belangrijk dat er voldoende ruimte is voor mensen die in- en uitstappen, dus we raden aan 90 centimeter tussen alle meubels te houden, behalve tijdens het koken of afwassen, op welk punt het dichterbij kan zijn, afhankelijk van hoeveel potten/pannen iemand bij zich draagt tijdens het gebruik! Het klinkt misschien gek, maar een ding waar ons team van houdt bij het ontwerpen van keukens? De werkdriehoek – een regel die speciaal ontworpen is omdat opheffende handen niet in elk hoekje kunnen komen.

Comments are closed.