Is het tijd om jouw tuin weer op te frissen? Dit kan je eenvoudig doen door nieuwe planten in je tuin neer te zitten. Een hele make-over is niet nodig; een nieuwe plant of bloem hier en daar kan al een groot verschil maken. Weet je niet waar je moet beginnen, lees dan onze favoriete planten voor in de tuin om een leuke en gezellige sfeer te creëren. 

Buxushaagjes

Buxushaagjes zijn populair in de Nederlandse tuinen en dat is niet voor niets. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken om een afscheiding in de tuin te maken, bijvoorbeeld tussen jouw tuin en die van de buren. Je kan buxus ook gebruiken om je tuin in de delen in verschillende stukken. De plant groeit langzaam en zijn makkelijk in de verzorging. Af en toe een beetje bijsnoeien is genoeg om de tuin er netjes en verzorgd uit te laten zien. Verder groeit de buxus vrijwel vanzelf. Ook zijn ze bestand tegen koude temperaturen in de winter en tegen droogte in de zomer. Er zijn meerdere soorten buxus. Ze verschillen in de grootte en de kleur van het blad. Je kan dus zelf uitkiezen welke jij het beste bij jouw tuin vindt passen. 

Bamboeplanten

Wil je je tuin een exotische sfeer geven? Dat kan met een bamboeplant. Dit is een ontzettend leuke toevoeging aan je tuin. Bovendien geven bamboeplanten je tuin een unieke uitstraling, want bamboeplanten zien we niet veel in het Nederlandse straatbeeld. De bamboeplanten groeien snel. Dit is handig voor wanneer je je tuin snel wil opfrissen. Je hoeft niet lang te wachten op een mooie tuin. Ook van bamboeplanten zijn verschillende soorten en maten beschikbaar, zodat je zelf kan kiezen welke je het mooiste vindt. Bamboeplanten doen het vooral goed in vochtige omgevingen – ze komen immers uit de jungle. Maar gelukkig kunnen bamboeplanten ook goed tegen de kou in de winter, dus daar hoef je je een zorgen over te maken.  

Klimop

Heb je een lege schutting in je tuin staan, bijvoorbeeld om de tuin van de buren van die van jou te scheiden, dan kan je deze opfleuren met een klimop. Een klimop heeft groene, glanzende bladeren. Het is een snelgroeiende plant die niet veel verzorging nodig heeft. Over het algemeen staat het leuk als je de plant vrijuit laat groeien. Toch kan je de klimop ook bijknippen als het wat te wild wordt naar jouw smaak. Een klimop kan goed tegen warme temperaturen, maar doorstaat ook de winter. 

Comments are closed.