We weten dat je op dit moment gewacht hebt, dus we komen er meteen aan toe! Je nieuwe puppy staat op het punt naar huis te gaan met een volledige set van alles – potten en pannen; glaswerk of versieringen. Maar voor ze op hun eeuwige plek kunnen aankomen zijn er nog wat dingen in je huis die aandacht nodig hebben, zoals kussens en banken (hoewel honden daar meestal niet in geïnteresseerd lijken). Maar gelukkig heeft ons team allerlei oplossingen, want ook al verpesten pups iets anders dan meubels soms komen deze problemen later weer naar boven.

huisdiervriendelijke huizen

Lederen en microvezel meubelen zijn uitstekende keuzes voor huisdiervriendelijke huizen. Leer houdt geen hondenharen vast, wat betekent dat het gemakkelijk schoon te maken is met een natte doek of stofzuiger als dat nodig is – je hoeft je geen zorgen te maken dat je vuil uit de hele kamer oppikt! Microvezel daarentegen stoot vocht af, zodat je ook in dit materiaal geen problemen hebt met schoonmaken nadat je pup een ongelukje heeft gehad; maak gewoon zijn snuffelkussen (of wat dan ook) vochtig voor je de plaatsen waar hij gaat plassen schoonveegt en laat hem dan zitten tot het weer droog is, in plaats van meteen weer in de time out strafmodus te schieten.

Kauwen op meubels

Om je pup ervan te weerhouden alles kapot te kauwen, kun je een spray gebruiken. Een goed voorbeeld is bittere appel, waarvan de werkzaamheid bewezen is door veel mensen die het eerder met hun honden of andere dieren en ook met kinderen gebruikt hebben! Voor jonge pups is het onweerstaanbaar – als proeven van iets nieuws – om op kaal hout te gaan kauwen; maar we weten allemaal hoe belangrijk netheid is, dus laat ze geen gewoonten aanleren die nergens toe kunnen leiden goed…

Comments are closed.