De woonkamer inrichten is altijd een behoorlijke klus. Voor welke stijl ga je, welke kleuren pas je toe en neem je de meubels mee naar de nieuwe stijl, of schaf je nieuwe aan? Wil jij je woonkamer stijlvol inrichten, dan doe je er goed aan de verschillende foto’s online te bekijken. Daarnaast lees je in dit artikel ook een aantal tips voor het stijlvol inrichten van de woonkamer.

Bepaal wat er in de woonkamer gebeurt

Voordat je de woonkamer aan gaat pakken is het belangrijk dat je voor jezelf bepaald wat er allemaal in de woonkamer gaat gebeuren. Vind je het belangrijk dat er een fijne plek is om in de avond televisie te kijken, of wil je juist een lekkere plek voor de openhaard? Zet je de eettafel in de woonkamer, of heb je ruimte genoeg in de keuken? En is er een plek nodig om te werken, of waar de kinderen kunnen spelen? Als je dit allemaal voor jezelf op papier hebt gezet, weet je waar de inrichting aan moet voldoen en kun je gericht aan het werk gaan.

Vind je het lastig om alles op te schrijven? Dan kan het ook helpen de woonkamer uit te tekenen en wat meubels uit te knippen. Op die manier kun je met de meubels schuiven tot je de ideale inrichting hebt gemaakt op de plattegrond.

Voor welke kleuren ga je?

De volgende stap is het bepalen welke kleuren je toe gaat passen in de woonkamer. Het beste kun je kiezen voor een rustige, neutrale basis in combinatie met een accentkleur. Deze accentkleur kun je terug laten komen op een kleine muur, maar bijvoorbeeld ook in de accessoires, de kussens of de raambekleding. Gebruik niet teveel accentkleuren, want daar wordt de woonkamer vaak rommelig en druk van.

Bepaal daarnaast voor jezelf welke meubels je mooi vindt, bijvoorbeeld door middel van een moodboard. Door verschillende meubelstukken uit te knippen kun je goed kijken welke meubels er wel bij elkaar en bij de kleur op de muur passen, en welke niet.

Voldoende opbergruimte

Ook de opbergruimte is belangrijk, want je wilt niet dat overal rondslingerende spullen liggen. Ideaal is bijvoorbeeld een poef of salontafel met een verborgen opbergruimte. Daarnaast doet een mooie kastenwand het altijd goed, daar heb je ook voldoende opbergruimte in zitten. Ook kun je hier je televisie in plaatsen. Wil je geen dressoir aanschaffen? Kies dan eens voor mooie rekjes of wandplanken. Dit zorgt niet alleen voor de nodige aankleding, maar ook voor een speels effect.

De accessoires in de woonkamer

Als laatste de accessoires. Zorg ervoor dat deze voornamelijk in de accentkleur van je keuze is, om een geheel te vormen. Zorg voor mooie kussens op de bank, raambekleding, een warme deken voor de donkere avonden en eventueel een heerlijk zacht kleed op de grond. Hang een mooie, stijlvolle Riverdale klok op en voeg eventueel nog wat fotolijstjes toe, bijvoorbeeld in de kastenwand.

Comments are closed.