Dat het renoveren of verbouwen van de badkamer een klus is die minstens eens in ons leven voorkomt, is meer dan begrijpelijk. De ruimte wordt iedere dag intensief gebruikt, waardoor het de normaalste zaak van de wereld is dat er in de loop van de tijd slijtage op gaat treden. Maar we laten ook maar al te graag onze eigen smaak terugkomen tijdens een nieuwe badkamer kopen. Op het moment dat je gaat renoveren of verbouwen, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Je leest er meer over in dit blog.

Start met de basis en zoek de juiste soort tegels uit

De stijl en de kleur van de tegels draagt voor een enorm groot deel bij aan de gewenste sfeer. Verdiep je daar dus altijd goed in en overweeg alle mogelijke opties en stijlen, bijvoorbeeld voor een landelijke badkamer. Zo kun je de wand en de vloer in dezelfde stijl betegelen, maar je kunt ook op een erg speelse manier omgaan met meerdere tegels. En gaat je hart sneller kloppen van strak stucwerk? Betegel in dat geval alleen de “natte gedeeltes” van de badkamer. Je kunt daarbij denken aan de douche, het bad en de ruimte rondom het wastafelmeubel.

Investeer in sanitair in een elegant (en tijdloos) design

Nadat je de juiste soort tegel hebt gevonden – of de perfecte balans hebt gevonden tussen tegels en het stucwerk – staat het uitzoeken van het sanitair op de agenda. Meet altijd goed op wat voor soort sanitair geschikt is voor de badkamer, of laat dit doen door een gespecialiseerde architect of stylist. Misschien is er ruimte vrij voor een prachtig vrijstaand bad, een handig inbouwtoilet of een royaal wastafelmeubel met twee kranen. Wat voor soort sanitair laat je het liefste in het nieuwe ontwerp terugkomen?

Spullen blijven beter uit het zicht met voldoende kastruimte in de badkamer

En heb je net even wat extra ruimte beschikbaar voor het toevoegen van (extra) kastruimte? Doen! Want opbergruimte in de badkamer komt altijd goed van pas. Hierdoor blijven extra toiletrollen, handdoeken, verzorgings- en doucheproducten net even wat beter uit het zicht. En dat zorgt meteen weer voor een erg opgeruimd gevoel – of je nu een grote badkamer of een kleine badkamer hebt. Kom je graag alles te weten over de laatste trends op het gebied van opbergruimte, sanitair en de stijl van de tegels? In een badkamerwinkel krijg je hier meteen een erg goed beeld van.

Comments are closed.