Overweeg je al tijden de aanschaf van een dakkapel? Bijvoorbeeld omdat je van de zolder echt een volwaardige kamer wilt maken? Dan komt er waarschijnlijk veel op je af. Het is niet zo eenvoudig om simpelweg voor een dakkapel te kiezen. Er is veel om over na te denken. Want voor welk materiaal kies je? Kies je voor een prefab model of eentje die ter plekke opgebouwd moet worden? Heb je eigenlijk een vergunning nodig?

Wil jij niet voor ongewenste verrassingen komen te staan? Lees dan snel verder en ontdek welke dingen het belangrijkst zijn bij de aanschaf van een dakkapel. Zo voorkom je problemen achteraf.

Materiaalgebruik

Voor welk materiaal kies je? Dakkapellen zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Het is geheel aan jou welk materiaal de voorkeur heeft.

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor kunststof dakkapellen. Kunststof is verreweg het populairste materiaal. Mede doordat het een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal is en echt heel wat jaren mooi zal blijven.

Je kunt echter ook nog kiezen uit hout, polyester, koper of zink. Elk materiaal beschikt over eigen voor- en nadelen. Bedenk daarom goed voor jezelf welke eigenschappen het materiaal sowieso moet hebben. Zie jij het zitten om regelmatig onderhoud te verrichten aan de dakkapel? Of doe je dit liever niet? Naar welke uitstraling ben je op zoek? Op basis van die antwoorden kom je al heel snel dichter bij het juiste materiaal. Vraag eventueel om advies aan een specialist.

Vergunning nodig?

Je kunt er niet altijd zomaar voor kiezen om een dakkapel te plaatsen. In sommige situaties ben je verplicht om een vergunning aan te vragen. Dit zien we voornamelijk bij dakkapellen die mogelijk het zicht in de straat kunnen beïnvloeden. Meestal is het toegestaan om aan de achterkant- en zijkant van de woning vergunningsvrij een dakkapel te plaatsen. Voorwaarde is wel dat deze dan niet in een openbaar toegankelijk gebied ligt. Is dit wel het geval? Dan moet er alsnog een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

Het goede nieuws is dat deze vergunningen meestal relatief snel en gemakkelijk worden toegekend. Kies je voor een professioneel bouwbedrijf? Dan zorgen deze er meestal zelf voor dat de vergunning wordt aangevraagd en goedgekeurd. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Houd er wel rekening mee dat het mede door de vergunningsaanvraag iets langer kan duren voordat de dakkapel geplaatst kan worden.

Laat je helpen door een professioneel bedrijf

Het gebeurt nog al te vaak dat mensen zoveel mogelijk geld proberen te besparen door de meeste dingen zelf te doen. Of door te besparen op de kosten voor het bedrijf. Bedenk echter ook dat goedkoop meestal duurkoop is. Wil je er zeker van zijn dat de dakkapel op de juiste manier wordt geplaatst en alles tot de puntjes wordt geregeld? Dan laat je je helpen door een echt professioneel en goed aangeschreven bedrijf. Laat alles aan hen over. Zelfs meetwerkzaamheden. Zo voorkom je grove fouten en weet je zeker dat alles straks naar wens is.

Comments are closed.