Duitsland wordt vaak gezien als koploper op het gebied van zonnepanelen. Alhoewel ook China flink aan de weg timmert in de wereld van zonne-energie, staan Duitse zonnepanelen garant voor een duurzaam en hoogwaardig product. In dit artikel lees je hoe Duitsland koploper is geworden en waarom je wilt kiezen voor zonnepanelen van Duitse kwaliteit.

1.    Hoe is Duitsland koploper geworden?

Dat Duitsland kan worden gezien als de Europese en zelfs wereldwijde koploper op het gebied van zonnepanelen is niet zo vreemd, aangezien nergens in Europa zoveel van het totale energieverbruik wordt gedekt door zonne-energie als bij onze oosterburen. Deze grote vraag is mede te danken aan de gunstige subsidieregeling voor mensen die voor zonnepanelen kiezen. Dit zorgde ervoor dat toen zonne-energie in ons eigen land nog in de kinderschoenen stond, Duitse fabrikanten al bezig waren hun kennis, kunde en kwaliteit uit te breiden.

2.    Duitse zonnepanelen zijn duurzaam en hoogwaardig

Zonnepanelen van Duitse kwaliteit staan bekend om duurzaamheid. De zonnepanelen zijn van een uitstekende kwaliteit en leveren een optimaal rendement. Dit betekent dat je de flinke investering die je moet doen om de zonnepanelen aan te schaffen, zo snel mogelijk weer terugverdiend. 

Ter illustratie: zonnepanelen van Solarwatt en andere kwaliteitsmerken hebben een levensduur hebben van zo’n 25 jaar; met een terugverdientijd van 10 jaar, betekent dat zo’n 15 jaar ‘gratis’ energie.

3.    Vergelijking: Chinese zonnepanelen

De andere grote speler in de wereld van zonne-energie is China. Kort door de bocht staan Chinese zonnepanelen voor goedkoop, maar zijn ze vaak van een mindere kwaliteit dan de Duitse zonnepanelen. Bovendien is de schaduwzijde van zonnepanelen uit China aanschaffen voornamelijk dat er dikwijls onduidelijkheid bestaat over de productie, veiligheids- en kwaliteitseisen en garantievoorwaarden, terwijl Duitse zonnepanelen moeten voldoen aan Europese wet- en regelgeving op deze vlakken.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er geen hoogwaardige Chinese zonnepanelen op de markt zijn, maar met zonnepanelen van Duitse kwaliteit sla je een hoop zoekwerk en mogelijk gedoe achteraf over. 

Comments are closed.