Wonen in de stad vs een dorp? Het is een vraag die je in de loop van de tijd vanzelf een keer tegen gaat komen. Want denk je op dit moment dat je helemaal in je nopjes bent in die ene drukke winkelstraat of juist dichtbij een prachtig natuurgebied in het dorp, deze gedachte kan binnen een paar jaar zomaar eens veranderen.

Altijd wat te doen in een bruisende stad

Heb je wel eens gestudeerd in een van de grotere steden in Nederland, een studie in een stad in het buitenland gevolgd of ben je simpelweg in je kinderjaren opgegroeid in de stad, dan is de kans erg groot dat het bruisende leven altijd wel blijft kriebelen. Daarnaast heb je meestal de keuze uit meerdere supermarkten, winkels zijn binnen handbereik je binnen de kortste keren borrel je in een leuke kroeg of geniet je van een lunch of diner in een heerlijk restaurant.

Een rustige basis voor het hele gezin in een dorp

Wist je dat in het jaar 201 al 1 op de 10 jonge gezinnen Amsterdam in heeft geruild voor een woning op het plattenland? Deze trend komt vooral voor bij gezinnen waar de kinderen nog niet naar de basisschool gaan. Kinderen kunnen zorgelozer buiten spelen, er is over het algemeen minder sprake van criminaliteit en je geniet binnen de kortste keren van de mooiste natuurgebieden die ons land rijk is.

Meer sociale controle bij wonen in een dorp

Ben je een groot liefhebber van het wonen in een dorp, dan weet je ook als geen ander dat de sociale controle vele malen groter is vergeleken met wonen in een stad. Zo kun je bijvoorbeeld sneller je ramen op laten staan, de fiets zonder slot op straat laten staan en je voorkomt druktes in de straat, aangezien er van filevorming vrijwel geen sprake is.

Wonen in de stad vs een dorp?

Nu je dit artikel hebt gelezen, krijg je een beter beeld over hoe het wonen in het dorp en het wonen in de stad is. In wat voor soort gebied woon jij het liefste?

Comments are closed.