Een badkamer is vaak beperkt in oppervlak, waardoor deze al snel vol en ietwat druk oogt. En dat terwijl de badkamer juist een plek zou moeten zijn om tot rust te kunnen komen. Met enkele praktische tips breng jij de rust weer terug in de badkamer. Je leest er alles over in dit artikel.

Kies voor een rustig kleurenpallet

Als je een kalme omgeving wilt creëren, is het belangrijk om voor een rustig kleurenpallet te kiezen. Ga niet voor heftige kleuren en veel contrasten, maar juist voor complementaire, zachte kleuren. Natuurlijke tinten zijn hiervoor ontzettend geschikt. Laat dit kleurenpallet terugkomen in alle elementen van je badkamer: in de betegeling, badkamermeubels en in de accessoires. Als je toch enige speelsheid wilt creëren, kies dan voor mozaiek tegels die binnen het kleurenpallet vallen of breng hout aan in de badkamer. Zo wordt alsnog de rustige sfeer behouden.

Kies de juiste verlichting

Doorgaans zijn we in de badkamer niet zo kieskeurig als het om verlichting gaat, terwijl verlichting ontzettend bepalend is voor de sfeer in een ruimte. En daarmee ook voor onze gemoedstoestand. Als je tot rust wilt komen in de badkamer is het belangrijk dat er zachte verlichting is. Ga bij voorkeur voor ‘verborgen verlichting’. Daardoor lijkt je ruimte doorgaans ruimtelijker, wat ook meer rust creëert. Bovendien is het handig om te kiezen voor verlichting die je kunt dimmen, zodat kun je de verlichting op ieder moment en volledig naar wens kunt aanpassen.

Kies voor groene kamerplanten

Kamerplanten ontzettend populair en dat is met een goede reden. Planten zijn namelijk niet alleen erg mooi, ze zijn ook bevorderlijk voor de luchtkwaliteit in huis en hebben ze een positief effect op onze gemoedstoestand. Als je echt tot rust wilt komen in je badkamer, mogen planten dan ook zeker niet ontbreken. Nu is een badkamer vaak niet de eenvoudigste plek om kamerplanten te laten leven. Echter zijn er genoeg planten die wel gedijen in een vochtige en doorgaans lichtarme omgeving.

Comments are closed.