Er is een kind in verwachting of je kind is toe aan een nieuw bed, maar hoe weet ik welk kinderbed ik moet kopen? Een kinderbed is er in veel soorten en maten, zo heb je: ledikant, tienerbeddden, bedbanken, stapelbedden voor 3 personen, juniorbedden, halfhoogslaper. Zoals je leest is de keuze reuze, maar waar moet je op letten en wat zijn de voor- en nadelen? In dit blog kom je hier meer over te weten.

De bodem en matras van het bed

Omdat je kind nog niet zoveel weegt net zoals een volwassene is een lattenbodem een prima bodem voor een kinderbed. Dit ventileert goed en een latten bodem is erg stevig. Het is belangrijk om een matras uit te zoeken die geschikt is voor een kinderbed. Normaliter is een matras van het materiaal polyether aangeraden het is van goede kwaliteit en dus perfect voor een kinderbed.

Soorten kinderbedden

Voordat je kijkt naar de kinderbedden is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de kamer. Soms wil je graag ruimte over houden zodat je kind kan spelen en huiswerk kan maken. Voor kinderkamers waar meerdere kinderen slapen is een stapelbed een goede oplossing. Daarnaast zijn er veel stapelbedden waar ruimte is voor kastjes, speelgoed of een chillhoek. Wanneer de kinderkamer iets groter is kun je ook kiezen voor een laag kinderbed. Deze bedden hoeven niet saai te zijn want er zijn genoeg creatieve bedden te koop.

Voor kinderen die niet uit een babybed zijn gegroeid is een juniorbed geen grote stap. Dit komt doordat het formaat nog een klein formaat heeft en het is nog knus en veilig. Een nadeel van dit bed is dat de bedden beperkt houdbaar zijn. Dit komt door de lengte van het bed.

Je kunt ook kiezen voor een tienerbed. Deze zijn vaak 2 meter lang en hebben een breedte van 90cm. Hierdoor kun je gemakkelijk bij je kind gaan liggen als hij of zij er behoefte aan heeft en er zijn vaak nog wel matrassen over waardoor niet alles opnieuw worden aangeschaft. Deze bedden worden vaak niet geleverd met uitvalbeveiliging, maar deze zijn vaak los te koop.

Waar moet je op letten?

Naast de keuze die je hebt tussen de verschillende bedden is het belangrijk om te weten wat er belangrijk is voor een kinderbed. Als allereerst moet een kinderbed veilig zijn, niet alleen moet het bed geen gevaarlijke stoffen bevatten. Maar is het ook belangrijk dat het bed solide en stevig is.

Kinderen spelen graag in bed, dus moet het tegen een stootje kunnen en springen in bed zou geen probleem moeten zijn. Daarnaast moet het bed moet passen bij het kind en een leuke uitstraling hebben, het zou leuk moeten zijn voor je kind om naar bed te gaan.

Kortom, voordat je gaat kijken naar een kinderbed moet je goed kijken naar de grootte van de kinderkamer en het formaat waar hij/zij aan toe is. Naast het formaat moet je goed kijken naar wat past bij je kind zodat het leuk is om naar bed te gaan in plaats van een uitdaging.

Comments are closed.