Wie houdt er nu niet van een BBQ? Zeker als er iets te vieren valt, is een barbecuefeest een goed idee. Als je vaker een feest hebt georganiseerd, weet je dat je niet alleen leuke tuinaccessoires en genoeg lekkere snacks moet regelen. Er is namelijk meer werk aan de winkel. Lees daarom gauw verder wat je allemaal moet doen!

De voorbereidingen

Je wilt natuurlijk veel gasten uitnodigen. Daarbij is het belangrijk dat je een goed inzicht krijgt in wie er wel en niet zal komen. Zorg dat de mensen die je hebt uitgenodigd daarom op tijd laten weten of ze aanwezig zullen zijn. Zo weet je zeker dat je niet te veel eten zal kopen. Als jouw gasten er eenmaal zijn, moet je er ook rekening mee houden dat zij hun auto’s kunnen parkeren. Dit kan namelijk best lastig zijn als je veel mensen verwacht op de BBQ. Ook is het slim om een barbecue aan te schaffen die groot genoeg is voor al jouw gasten. Het is vervelend als slechts een deel van de gasten kan eten, terwijl de rest nog aan het wachten is tot de volgende lading met eten klaar is. Heb je een kleine barbecue en te weinig budget om een grotere aan te schaffen? Vraag een van jouw gasten dan om zijn of haar barbecue mee te nemen! Samen achter de grill staan is immers leuker dan alleen, toch?

Tijdens de BBQ

Waarschijnlijk gaan jullie een hoop eten op de barbecue leggen. De kans is groot dat niet alles in één keer wordt opgegeten. Dit koelt dus uiteindelijk weer af. Gelukkig zijn er chafing dishes. Hier kun je het eten in bewaren dat al gaar is, zodat het lekker warm blijft. Daarnaast is het belangrijk om de weersverwachting goed in de gaten te houden. Mocht het weer erg ongunstig zijn, dan is het een idee om het feest te verplaatsen. Echter, een beetje regen hoeft de pret niet gelijk te bederven. Je kunt bijvoorbeeld een aantal tenten neerzetten die de gasten droog houden. Daarnaast moet de barbecue ook onder een afdakje of iets dergelijks komen te staan, zodat het eten niet nat wordt. Bovendien moeten alle gasten ook lekker plaats kunnen nemen. Een dining tuinset aanschaffen is dus een goed idee! Na afloop moet alles natuurlijk weer opgeruimd worden. Het is dan erg vervelend als al het afval voor jou alleen overblijft. Zorg dus voor genoeg vuilniszakken of prullenbakken die je in de tuin kunt plaatsen, zodat jouw gasten al het afval zelf kunnen weggooien.

Tijd om al jouw vrienden en familie uit te nodigen en de barbecue schoon te maken! Ben je nog op zoek naar een tuinset waar jouw gasten op kunnen plaatsnemen? Neem dan vooral een kijkje op de website van Tuinmeubelwereld!

Comments are closed.