Bij het verbouwen van de tuin begint het met een goed idee, wat je graag wilt en met de juiste indeling. In de tuin kun je echt tot rust komen en is daarom erg belangrijk dat het aansluit bij jouw wensen en niet al te veel onderhoud nodig heeft, of dit moeten natuurlijk jouw wensen zijn.

1. Normaal of kunstgras

Met kunstgras kun je alle kanten op. Bij de meeste mensen is kunstgras in de tuin wel bekend, maar ook kunstgras op het balkon wordt steeds meer aangelegd. Dit komt, omdat kunstgras veel voordelen met zich mee brengt. Het eerste voordeel ligt natuurlijk voor de hand, niet grasmaaien. Het scheelt niet alleen dat je geen gras hoeft te maaien, maar ook dat er geen grasmaaier meer moet worden aangeschaft. Het scheelt natuurlijk ook veel ongedierte, maar ook mensen met allergieën hebben minder last bij het zitten in de tuin. Normaal gras is daar in tegen erg lekker aan de voeten en de geur van het gras is natuurlijk niet aanwezig bij kunstgras.

2. Overkapping

Door de steeds warmere zomers is het steeds lastiger om verkoeling van de zon te zoeken. Een overkapping biedt daardoor een enorme uitkomst, en kan op een redelijk betaalbare manier worden gerealiseerd. Zo zijn er polycarbonaat platen die uiterst geschikt zijn voor het maken van terrasoverkappingen. Het materiaal is enorm sterk en nagenoeg onbreekbaar. Verder is het materiaal geschikt tegen extreme hitte en kou, wat natuurlijk een enorme uitkomst is bij een overkapping in de tuin. Polycarbonaat platen zijn bestendig tegen uv-straling, waardoor je niet bang hoeft te zijn tegen verkleuring na loop van tijd.

3. Waterelementen

Wanneer je denkt aan waterelementen zul je misschien denken aan een grote fontein waar een hele hoop water bij te pas komt, maar er zijn ook een heleboel kleine fonteinen waar je toch het water hoort stromen en helemaal tot rust kunt komen. Om een fontein te plaatsen moet er een waterleiding worden aangelegd. Een goedkope en veilige oplossing is Polyethyleen. Het is flexibel en kan goed tegen de kou, voor wanneer het koud is in de winter. En de maximale warmte is 80 graden, wat fijn is in de zomer.

4. Tuinmeubelen

De keuze van de tuinmeubelen in de tuin hangen af van de uitstek en de algehele beleving. In een tuinkamer zit je heerlijk in een loungeset, maar met het gezin en vrienden is een grote tafel in de tuin enorm fijn. De stijl die wordt gebruikt is enorm sfeerbepalend, zorg er dus voor dat het goed past bij de beleving die je probeert te creëren.

5. Planten

Planten zijn erg belangrijk in een tuin en erg sfeerbepalend. De keuze van planten is erg lastig, omdat je moet kiezen tussen de bloeitijden, hoogte en de plaats waar ze moeten staan. Je kunt in de tuin kiezen tussen planten laag bij de grond, coniferen, haagplanten, bomen, struiken, klimplanten en vaste planten. Maak dus van te voren een duidelijke keuzes en bepaal wat er goed op elkaar aansluit.

Afsluiting

Voordat je de tuin gaat verbouwen is het erg belangrijk dat je van te voren duidelijke keuzes maakt. Er zijn een hoop verschillende elementen die de tuin prettig of juist minder prettig maken. Afhankelijk van jouw wensen is het belangrijk dat je de indeling van te voren eventueel uit tekent en ook op financieel gebied bepaalt wat je wilt uitgeven.

Comments are closed.